Звезди падат от тавана

Над 300 000 евро струва лимузина от серията Rolls-Royce Ghost Zenith

Точно преди 10 години Rolls-Royce представи проект за нова лимузина, по-малка от емблематичния Phantom. Така на пазара се появи моделът Ghost с дължина 5,40 м, който се превърна в бестселър на марката.

Жизненият цикъл на този успешен автомобил е към своя край, а наследникът му е готов да влезе в серийно производство. Предстоящата горчива раздяла със сегашното поколение Ghost ще бъде подсладена от Rolls-Royce със специална лимитирана серия Zenith от 50 екземляра.

Лимузините от това издание се отличават с двуцветно лаково покритие в три комбинации – синя каросерия с бял капак, червена каросерия с черен капак или сребриста каросерия с бял капак. Интериорът е украсен със светещи панели на вратите със сложни инкрустации. За по-силен контраст задната седалка е тапицирана с различен цвят кожа. Възможни са съчетания като например черни седалки и червен подлакътник. Покривът създава впечатление на звездно небе благодарение на 1340 точки от светещи стъклени влакна, а още по-голяма атракция е ефектът от „падащи звезди”, които проблясвят и оставят светеща диря след себе си.

Скритият акцент в специалната серия Ghost е гравиран плакет на централната конзола. Той е изработен от метал, получен от разтопената емблема във формата на фигурата Spirit of Ecstasy на модела 200ЕX, който поставя началото на модерната лимузина Ghost. Върху плакета е изписано името на специалната серия и поредният номер.

290 000 евро нето ще струват екземплярите от серията Ghost Zenith за стандартна база, а удълженият вариант ще бъде с 35 000 евро по-скъп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили