Звънецът би в 65 училища в Шуменско

В Шуменско учебната година стартира тържествено в 65 училища, с едно по-малко от миналата есен - това в с.Тушовица, което бе закрито. 1 290 са първокласниците в региона.

Най-много деца - 749 влязоха за първи път в клас в община Шумен. Специално към тях и всички ученици поздрав отправи кметът на града Любомир Христов: "Мили първокласници, вашият първи учебен ден е начало на едно вълнуващо пътешествие, което невинаги ще е лесно, но без съмнение ще бъде интересно и полезно. Доверете се на вашия първи учител, защото той винаги ще ви подкрепя и окуражава! Уважавайте своите преподаватели и пазете традициите на вашето училище!".

С молебен за благоденствие започна учебната година в най-старото школо в Шумен НУ "Илия Р.Блъсков", където ще се обучават 83 първолаци в четири паралелки. Отец Иван Павлов подари на училището икона с образа на Света София навръх празника. Училището е едно от четирите в града, които се ремонтират за общо 13 млн.лв. по ОП "Региони в растеж". Във всички има довършителни дейности, но учебната година стартира в сградите и директорите гарантират, че няма да има проблеми.

В Шумен учебната година започна и във филиала на Медицинския университет - Варна, където е приет поредният випуск от 31 медицински сестри и 20 акушерки. Общо 181 студенти ще се обучават през годината, приетите от първия випуск вече стажуват в лечебни заведения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони