Здравният министър на Турция: Показанията на Наим са добри, очакваме скоро да го изпишат

Министърът на здравеопазването на Турция Ахмет Демиржан лично е посетил трикратния олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу в болницата в събота. Именно след визитата на министъра се появи информацията, че най-великият щангист за всички времена е получил мозъчен кръвоизлив.

Според Демиржан извънредната ситуация вече е обладяна от лекарите, информира БТВ.

"Той е в скъпоценните ръце на най-добрите доктори. Наим няма проблеми с черния дроб след извършената трансплантация. Той е бил приспан за известно време, за да му бъде приложено друго лечение. Това се наложило заради лек мозъчен кръвоизлив. Сега показанията му са добри. Няма нужда от нова хирургическа намеса. Проблеми с черния дроб няма, но се е е наложило да бъде лекуван заради другия възникнал проблем. Медицинските грижи и лечението продължават. Надявам се, че Наим ще преодолее тези проблеми и в идните дни ще бъде изписан от болницата като излекуван човек", заяви Демирджан.

Проф. д-р Камил Ялчин Полат, който лично се грижи за Наим Сюлейманоглу, очаква подобрение на състоянието на легендарния щангист след трансплантацията и последвалия мозъчен кръвоизлив.

"Надявам се това да не се повтори. Няма проблем с другите органи. Не се нуждае от операция, кръвоизливът е овладян. Предприели сме всички необходими мерки", съобщи лекарят.

В края на септември Наим Сюлайманоглу бе приет по спешност в болница заради тежка чернодробна цироза. На 6 октомври му бе извършена чернодробна трансплантация, а самият президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган следи отблизо как върви възстановяването на шампиона.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини