Зелените кхмери и Грета

Students

Глобалното затопляне ще се влоши

Младите са полезните идиоти на зелената диктатура

Нобеловият комитет за мир смятал да присъди наградата си на младежкия идол Грета Тунберг, която наистина е маркетинговият успех на десетилетието. Но за кого играе тя?

Вече е парадоксално, че Грета Тунберг символизира една глобална месианска ангажираност, докато лицето й никога не излъчва и най-малката съпричастност. Това дете е още по-податливо на манипулиране, тъй като родителите й направиха публично достояние нейното увреждане (което е безотговорно от тяхна страна): като лекар, мисля, че разкриването на нервнопсихиатричното състояние на непълнолетни деца пред медиите трябва да е престъпление! От описанието на синдрома от Ханс Аспергер през 1941 г. се знае, че децата с Аспергер понякога са гениални, но винаги са крехки.

Преди всичко, Грета Турнберг играе за антикапиталистическата крайна левица. Младите, които следват Грета Тунберг, са полезните идиоти на зелената диктатура. Еко-катастрофизмът с неговите страхове е идеалният инструмент за налагането на нова утопия, която е заместител на марксистката диктатура. Зелените аятоласи и производителите на възобновяема енергия, които използват Грета Тунберг и младежта, искат да ни вкарат в безизходица, при която единствените печеливши ще бъдат ловците на субсидии за вятърната и слънчева индустрия.

Парадоксът е, че решенията, които предлага Грета Тунберг, всъщност ще влошат глобалното затопляне. Младите хора са искрено убедени, че вятърните турбини и слънчевите панели намаляват CO2 и замърсяването; истината е, че те ги увеличават значително. Германците са похарчили 500 млрд. евро за един отчайващ резултат: днес Германия произвежда девет пъти повече парникови газове на киловатчас, отколкото Франция.

Зелените аятоласи и производителите на възобновяема енергия искат да ни вкарат в германската безизходица: единствените печеливши ще бъдат ловците на субсидии за вятърната и слънчева индустрия. Бившата депутатка Изабел Атар се притеснява впрочем, че политическите консултанти, създали „продукта Грета Тунберг”, имат интереси във финансирането на възобновяемите енергии…

(Със съкращения, превод „Гласове“)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения