Зеолитът чисти радиация и отрови

Имаме най-богатото находище в света, но не го ползваме

Все по-често у нас се предлагат продукти от уникалния със своите качества минерал зеолит. Той идва от село Бели пласт, на 25 км от Кърджали, и не случайно там хората живеят най-дълго и най-малко боледуват.

Той може да се използва за пиене, тогава действа като сапун отвътре на тялото. Има видим ефект при хора, които живеят нездравословно, пият и пушат, подложени са всекидневно на стрес, физическо и психическо натоварване. Благодарение на него се изхвърлят всички токсини. Докато се пие, тялото започва да мирише лошо, организмът се поти, урината е мътна, тъмна. Минималното количество, което се препоръчва, е литър и половина, два на ден, тогава има ефект. Колкото повече, толкова по-добър е ефектът.

Нанесен върху кожата като маска я почиства много добре, подхранва я, отваря порите, придава й свеж вид. Медицината включва минерала на прах и на капсула, както и пудра за външна употреба, защото действа много по-бързо и по-ефикасно. В мрежата се предлага вода с разтворен в нея зеолит за всекидневна употреба. Производителите отправят апел към всички българи да го взимат, дори профилактично.

Ако се случи да отидете до източника, едно камъче от зеолита се разчупва, за да има по-голяма повърхност, и се пуска във вода - 400 грама на 10 литра. Така разтворен той обработва водата с трайност за около 3 месеца.

Зеолитът има огромно бъдеще, твърдят специалисти. В момента голям проект е свързан с отглеждането на коприва. Сеят се над 7 хил. декара коприва върху почва със зеолит, идеята е до 2-3 години да направят бум в България и в света на основата на това растение. Както е казала световноизвестната биоложка Мария Требен, ако човек знае какво върши копривата, само нея ще сее. Същото е потвърдила и Ванга. Копривата е с невероятни свойства. В големите вериги магазини у нас можете да намерите Добруджански хляб с коприва, пораснала в почва със зеолит. Това е единствен такъв хляб в България.

Всички продукти на зеолита са в магазините за био и натурални продукти, има ги в почти всички аптеки, но хората не знаят за тях. Най е търсен в чужбина - от всички европейски държави, плюс Япония и Канада. Направен е и пробен износ за Китай. Досега никой не се е отказал, минералът сам се продава. Идеята е да не се изнася суровина, а готов продукт. Сто грама български зеолит, пакетиран от нас, струва 20 евро, а 100 г зеолит, пакетиран от немска фирма, струва 139 евро. Той е също български продукт, взимат го за без пари и го пласират като добре продаваем, обясняват наши производители.

Зеолитът е открит много отдавна, знаят за неговите уникални качества още от древността. До 1989 г. са го ползвали само висшестоящите хора в България и соцлагера. Те са го пили и по време на аварията в Чернобил. Тогава са пиели само такава вода, киснали са плодовете и зеленчуците в нея. Той обира радиацията, поглъща пестициди и тежки метали. Защо ли някогашните фактори не са дали по една бучка на всяко българско семейство по време на аварията в Чернобил, като имаме най-голямото находище на зеолит в света, с най-високо качество, чудят се занимаващи се с този бизнес днес. Няма отговор.

Японците като разбрали какво имаме, след аварията във Фукушима полудели на тема зеолит, и то български. Поръчват го като готов продукт. Това е безценно богатство. Лошото е, че планината ни, където се добива, е дадена за 25 г. на концесия на гърци, включително и находището на зеолит. Нямаме политика, не мислим навреме и държавнически, възмущават се хората от бизнеса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Наука