Зетят на атентатора от "Шарли ебдо": Аз съм жертва на несправедливост

„Искам да се върна във Франция. Престоят ми в България се превърна в катастрофа. Аз съм жертва на несправедливост, дойдох на ваканция и се оказах заснет от всички телевизии по света като военен трофей, като най-големият терорист”, това каза пред БТВ Мурад Хамид, който беше обявен за заплаха за националната сигурност и за когото Франция подаде молба да бъде екстрадиран от България.

Младият мъж беше категоричен, че е дошъл у нас като турист и единствената му връзка с екстремистите е това, че единият от атентаторите от „Шарли ебдо” е бил женен за сестра му: „Дойдох в София, за да посетя центъра на града и особено добре известния пл.”Александър Невски”. Знам, че това е град с богата история и от няколко години исках да дойда и да разгледам”.

Сега обаче Мурад Хамид няма никакво желание да прекара и минута повече у нас.

Той заяви, че не е знаел, че няма право да влиза в Турция като и до момента не му е обяснено на какво основание е забраната. Цяла седмица не бил наясно и защо въобще е задържан.

„Аз осъждам джихадистите. Шариф Куаши е мой зет, просто беше женен за сестра ми. Не се виждахме често. „Ислямска държава” не е държава, това са едни терористи, които убиват всякакви хора - християни, мюсюлмани, евреи”, подчерта Хамид.

Той се надява френските власти да проведат разследването по адекватен начин и да стане ясно, че няма нищо общо с джихадистки групировки.

Във вторник Софийският градски съд решава за екстрадицията на Мурад Хамид, който сам поиска да бъде върнат на Франция, предаде БТВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България