Зигмар Габриел към турските граждани в Германия: Вие принадлежите тук

Вицеканцлерът на Германия Зигмар Габриел

По-малко от 48 часа, след като Берлин обяви промяна във външнополитическия курс спрямо Турция, германският министър на външните работи Зигмар Габриел се опита да успокои турските граждани, живеещи в Германия, предава английската редакция на Deutsche Welle.

В събота Габриел написа отворено писмо, публикувано на немски и турски език в таблоида Bild, в което той определи като „голямо богатство“ приятелството между германците и трите милиона турци, живеещи в европейската страна.

„Ние винаги сме подкрепяли добрите отношения с Турция, тъй като знаем, че добрите връзки между Берлин и Анкара са важни за Вас“, подчертава министърът.

Той обаче уточни, че германското правителство не може да бездейства, когато германски граждани са арестувани: „Ние трябва да защитим своите граждани“.

Габриел допълни, че „колкото и да са трудни политическите отношения между Германия и Турция, едно нещо е ясно: Вие, гражданите от турски произход в Германия, принадлежите тук, независимо дали имате германски паспорт или не“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа