Зидан: Може би трябва да вдигна нивото си

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан твърди, че не лети високо в облаците. Под негово ръководство тимът спечели Шампионската лига, но в момента е в серия от четири мача без победа.

"Никога не съм се имал за голям треньор, няма и да се имам занапред. Опитвам се да взимам най-правилните решения и да намирам отговор на проблемите. Аз отговарям за всичко. Може да съм спечелил ШЛ, но никога няма да гледам на себе си като на най-добрия треньор в света, защото аз съм млад наставник. Имам огромно желание да работя ежедневно и да се уча", коментира Зизу на официалната пресконференция преди утрешния мач срещу Бетис в Примера дивисион.

"Няма да коментирам критиките, които чувам по мой адрес. Приемам критики, както го правех и като футболист. Самият аз бях доста критичен към себе си и работата ми като треньор ще бъде същата. Но както вече бях казал, не съм магьосник, за да намирам решение на всичко от раз. Всички трябва да се трудим здраво, за да превъзмогнем трудностите. Футболистите са професионалисти, те се подготвят съвестно за двубоите ни и може би самият аз трябва да вдигна нивото си като наставник. Нормално е да ме критикуват", продължи 44-годишният французин.

"Не аз съм измислил футбола. Аз мога единствено да помогна с моя опит като играч. Свършихме много хубава работа през изминалите месеци. Аз също искам да постигаме добри резултати и съм убеден, че ще дойдат и тези дни", вярва Зидан.

Той обяви, че Хамес Родригес отпада за гостуването в Севиля заради своята травма. По същата причина аут е и капитанът Серхио Рамос, както и Каземиро и Лука Модрич, но пък Марсело е възстановен и ще играе. Голове се очакват от Карим Бензема, който не беше ангажиран с националния тим на Франция и тренираше здраво на базата на "Лос бланкос".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят