Зимата затвори училища в Шуменско

Снегът и навяванията затвориха училища в 6 общини в област Шумен - Венец, Каолиново, Никола Козлево, Върбица, Хитрино и Шумен. Преустановяват се учебните занятия в СУ "Никола Вапцаров" във Венец, защото децата не са успели да пристигнат от съседните населени места. Възможно е неочакваната ваканция да бъде удължена. Кметът на Каолиново Нида Ахмедов също е обявил за неучебно времето до 28 февруари включително. Детските градини в Каолиновско няма да работят до 2 март. Свикани кризисни щабове в другите населени места вземат решения.

От кметството в Шумен съобщиха, че няма населени места без ток и вода. Още от петък кметовете на села са предупредени да предприемат необходите мерки и да осигурят достъп до училища, детски градини и здравни заведения. Общинската пътна мрежа се поддържа от "Автомагистрали - Черно море".

В Шумен снегопочистващата техника на фирмите „РТК“, „Екомакс“ и Обединение „Зимно поддържане“ работи без прекъсване по улиците и булевардите в града от 02 часа през нощта. От вечерта в неделя улиците са били обработени превантивно с химически материали, за да не се допуснат заледявания. От общината призовават работещите в различните институции, търговски обекти и гражданите да почистят тротоарите пред сградите, в които работят, и пред домовете си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони