Зимните ни курорти отбелязват Световния ден на снега

сноуборд

45 държави на 5 континента и над 25 различни локации по света отбелязват Световния ден на снега, предаде БНР.

Големите зимни курорти в България също се включват с безплатни уроци, състезания и атрактивни демонстрации. Боровец направи това вчера, а днес са Витоша и Пампорово.

Програмата на Витоша ще започне в 12 ч. и ще продължи до 15 ч. на пистата за ски бягане "Универсиада", плац "Витошко лале" и ски зона "Алеко".

Акцентът тази година е популяризирането на ски бягането, професионални инструктори ще водят безплатните уроци. Гост ще бъде най-добрият български състезател в тази дисциплина Веселин Цинзов. Той е многократен балкански и републикански шампион и представи страната на три олимпийски игри.

В Пампорово забавленията започват в 10.30 ч.

Една от основните мисии на Световния ден на снега е да въведе децата в белите спортове и да ги приветства в снежната планина по възможно най-приятният и забавен начин. Именно и това ще се случи днес в Пампорово и на връх “Мечи чал“ край Чепеларе.

Условията за ски, сноуборд са отлични като цялата ски зона и всички съоръжения работят с пълен капацитет, а снежната покривка в Пампорово и на Мечи чал е между 90 и 150 сантиметра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България