Златан срещу Меси навръх Нова година

Златан Ибрахимович срещу Лионел Меси!

Мачът ще е задочен и ще е навръх Нова година. Ако на 31 декември Златан вкара два гола на "Мидълзбро", ще задмине Меси като най-добър реализатор на 2016-а. Лео няма повече шансове за попадения. През годината Меси е вкарал 51 пъти. А Ибра - 17 за "Манчестър Юнайтед" и 33 за "Пари Сен Жермен". След двамата майстори се нареждат Кристиано Роналдо ("Реал") с 42 и Роберт Левандовски ("Байерн") с 39.

В коледно настроение английската легенда Пол Гаскойн отново се напи. В лондонски хотел Газа се оказа полумъртъв и падна по стълбите, при което счупи главата си. Гаскойн веднага бил закаран в болница за шев. Според служители на хотела легендата бил "в трагично състояние" и хвърлял банкноти по земята. Други гости повикали полицията, защото Газа смущавал почивката им, а апартамент там струва 540 паунда. В "най-добрите" си алкохолни години Гаскойн изпиваше по два литра джин и 15 бири.

В същото време американецът Боб Брадли стана втори в черната статистика на Висшата лига. Треньорът остана в "Суонси" само за 11 мача, които бяха в рамките на 86 дни. По-малко от него изкара единствено Лед Рийд в "Чарлтън" - 7 двубоя в края на 2006-а. Брадли бе привикан от американските собственици на "Суонси" да спаси отбора от изпадане. Под негово ръководство "лебедите" спечелиха само 2 мача. Фаворит за нов треньор на тима е германецът Юрген Клинсман, който наскоро бе уволнен като национален селекционер на САЩ. Вариант е и легендата на "Манчестър Юнайтед" Райън Гигс.

Преди новогодишното дерби "Ливърпул" - "Манчестър Сити" Юрген Клоп захапа Пеп Гуардиола. Испанецът изгледа от трибуните на "Анфийлд" победата на "червените" с 4:1 над "Стоук". "Не ми трябва да гледам на живо "Сити", за да знам какво да правя", озъби се Клоп. Неговият "Ливърпул" със сигурност ще завърши годината като втори във Висшата лига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят