Златен медалист по информатика получи награда от община Варна

Единадесетокласникът от Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" Александър Кръстев, който спечели златен медал от XXX Международна олимпиада по информатика в Цукуба, Япония, получи почетен плакет на община Варна. Отличието на талантливия гимназист връчи Лилия Христова, шеф на дирекция "Образование и младежки дейности" в присъствието на директора на МГ Павлин Петков и преподавателката на Александър - Елена Димитрова.

"За мен е голяма радост, че получих това признание. Благодаря на всички, които са ми помогнали да спечеля – на училището, на моята учителка и на ръководителите на националните отбори", заяви Кръстев. На престижното състезание в Япония той представи България заедно с трима възпитаници на математическите гимназии в София, Пловдив и Габрово.

В конкуренция с участници от над 80 държави Александър се класира първи, а съотборниците му се пребориха за бронзови медали. На церемонията стана ясно, че това лято Александър е попълнил колекцията си от отличия и със златен медал от Балканската олимпиада по информатика, провела се в Румъния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България