Златен медал за търновски ученик в състезание по пещерно ориентиране в „Орлова чука”

Златен медал и грамота спечели Александър Петров в състезанието по пещерно ориентиране в „Орлова чука”. Той е член на ученическия клуб по спелеология при ПГТ „Д-р Васил Берон”.

Класиран е на първо място в категорията ученици от 9 до 12 клас. Александър изминава маршрута, определен за възрастовата група”, за 1,50 мин. Съотборникът му Цветомир Димитров /8 клас/ е отличен с грамота за най-млад участник, съобщи ръководителят на клуба и учител по география Евгени Коев.

Над 40 ученици, студенти и пещерняци от Велико Търново, Русе и Две могили участваха в спортната надпревара, която се провежда за първи път след десетилетия прекъсване. „Това беше успешен опит за възстановяване на състезанието, което съчетава физическа подготовка, ориентация и бърза мисъл”, коментира Коев. По негови думи съревнованието е преминало при изключително добра организация на домакините от пещерния клуб към студентското туристическо дружество „Академик” – Русе, ТД „Приста, Община Две могили и стопаните на „Орлова чука”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони