Златни и диамантени бракове празнуваха осем двойки от Търговище

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров кумува на златните и диамантени семейни двойки, които подновиха клетвите си за вярност и лично поздрави всяка от тях

На общо тържество дълголетните семейства се врекоха отново да живеят в сговор

На общо тържество осем дълголетни семейни двойки от Търговище подновиха клетвите си. Те отбелязаха златните си 50 и диамантените си 60 години брачен живот. Успелите да преживят заедно проблеми и превратности половин век, са шест семейства, а други две вдигнаха наздравици за диамантения си празник.

Церемонията се състоя в парка „Борово око”, където се провежда и 242 панаир в града. Кумове на „младоженците” бяха кметът д-р Дарин Димитров и съпругата му д-р Росица Димитрова. Длъжностното лице, което сключи браковете на двойките отново, секретарят на кметството Христалина Халачева.

Празнуващите брачни партньори пък бяха поканили приятели и близки, за да се врекат отново да живеят в сговор, заедно да решават проблемите и заедно да се радват на малките радости, които поднасят делниците.

Двойките, които преминаха по червената пътека и под арка от цветя, се записаха предварително в самите пенсионерски клубове, след отправена покана от Общината в Търговище. За първи път по този начин тя отбелязва в панаирната седмица и международния ден на семейството, който е през май.

Новобрачните искрено признаха, че компромисите в името на общото, семейно добро, са в основата на дълголетието на браковете им. Не скриха, обаче, че любовта е тази, която ги е събрала някога и тя е тази, която е съхранила двойките през годините.

Всяка от тях вече има нов „акт за граждански брак”, отбелязващ златните и диамантени години на съжителството им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България