Златни съкровища провокираха 28 000 души

28 000 души са посетили събитията и експозициите на Бургаския музей през миналата година. Спрямо предходната година ръстът на посещенията е 20%, измерим както в приходите от билети така и в статистиката на безплатните посетители.

Основен фактор за привличане на публика е представянето на елитни изложби, основно от златни съкровища. През лятото на 2018 г. в зала „Трезор” на Археологическия музей са гостували Панагюрското златно съкровище, златната маска на Терес, тракийското съкровище от с. Кралево, болярското съкровище от с. Долище и най-старото злато в Европа от Варненския халколитен некропол.

В Историческата и Етнографската експозиция бяха показани две авторски изложби на бургаските музейни специалисти – „Българските светци” и „Забавната музика в Бургас през ХХ в.”.

През 2018 година са финансирани и изпълнявани 4 проекта на РИМ-Бургас. Три са финансирани от Министерство на културата - „Старите рибари в търсене на онлайн чираци”, Изложба “Българските православни светци” и „Празничен календар за моми и ергени“, чието изпълнение предстои през 2019 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони