Зли духове дебнат живите

Бийчи хед е едно от най-странните места в Обединеното кралство

Неспокойните души обикалят замъци, къщи и дори цели планини, търсейки отмъщение за несправедливата си смърт

Някои места, вярвате или не, са обитавани от зли и дори опасни духове. Местата, които ще ви представим, са изправяли косите на хората векове наред. Свръхестествените събития, които се случват там, са предизвиквали въображението и даже са създали местна митология.

Сред най-често споменаваните такива места е Бийчи хед във Великобритания. Носи се мълвата, че от скалата са се хвърлили не стотици, а хиляди хора. Твърди се, че хората, решили да сложат край на живота, си идват именно заради спокойствието на това невероятно място. Местните обясняват убедено, че са виждали монах, облечен в черни одежди, който кръжи около склона.

Друго изключително интересно място е хотел „Стенли“ в Естес парк, Колорадо, САЩ.

Мястото вдъхновява великия писател Стивън Кинг за неговия роман „Сиянието“. По негови думи той остава да пренощува в стая 217, като през цялата нощ чува духове, които „си играят“ в коридора на етажа.

Някои от гостите на хотела са споделяли, че са чували някой да свири на пианото в балната зала, въпреки че то е било затворено.

Сред най-интересните мистерии е тази на гайдаря от замъка в Единбург, Шотландия. Легендата разказва, че младият мъж е бил изпратен да проучи подземните тунели, тъй като бил и охрана в крепостта. Така и не се върнал, а разказите на посетителите свидетелстват, че неговата гайда се чува из целия замък. Други туристи обясняват, че са забелязвали духове на колониалните затворници от Американската война за независимост и френски затворници от Седемгодишната война.

 

18-1-1

 

Конникът фантом в имението Удчестър

Това е едно доста страховито място! Масонът Уилям Лий започнал строежа му през 1852 г., но така и не успял да го завърши или да се нанесе в имението. В средата на 70-те години на XVIII век работниците и майсторите, които работели по строежа, изведнъж отказали да продължат. През 1902 г. местен свещеник посетил мястото и казал, че видял странен дух край портите, а няколко години по-късно бил забелязан и конник фантом на алеята пред имението. Може би не е твърде изненадващо, че и до днес сградата стои празна.

18-1-2

 

Хиляди черепи гледат под земята

Парижките катакомби са пълни с труповете на революционери 

Едно от местата, което ви гарантира среща с призраци, са катакомбите под френската столица Париж. Те съдържат останките на шест милиона души, главно обезглавени войници, екзекутирани по време на Великата френска революция.

Ако това не е достатъчно страховито, костниците са една малка част от широка мрежа от тунели и пещери под Париж. През 1871 г. френски революционери са избити от група монархисти в една от подземните пещери. И до днес посетители свидетелстват, че стоновете им се чуват още в пещерите и тунелите.

Злокобното място има и друга специфична особеност. В тъмното се вижда широка гама от цветове, които в миналото са били считани за душите на покойниците, но де факто представляват метанови изпарения.

In this photo taken Tuesday, Oct. 14, 2014, skulls and bones are stacked at the Catacombs in Paris, France. The subterranean tunnels, stretching 2 kilometers (1.24 miles), cradle the bones of some 6 million Parisians from centuries past and once gave refuge to smugglers. The site used to close at 5 p.m., but is now staying open until 8 p.m. The change is mainly aimed at allowing more people to visit and reducing long lines, since it can only hold a limited number of people at a time and visits can’t be reserved in advance. (AP Photo/Francois Mori)

Затворът „Алкатрас“

Най-строгият затвор в Щатите е обитаван от множество духове. Очевидци свидетелстват, че са видели призраците на трима затворници, които се опитали да избягат и са били застреляни на място от надзирателите. Килия 14D е друго място в затвора, за което се носят легенди за привидения. Според разказите една вечер затворникът, който бил заключен там, крещял, че същество с блестящи очи се опитва да го убие. На другия ден той бил намерен удушен. Говори се, че духът на самия Ал Капоне обитава празните килии на затвора.

18-1-4

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл