Зловещи слухове в Равнец за изчезналото дете: Отвлечено е за органи или да бъде обучено в просия

Зловещи слухове плъзнаха в Равнец, след като два дни от изчезналото двегодишно момченче Юлиян от ромската махала, няма и следа. Детето е било с недъг и се е придвижвало бавно, суркайки едното си краче. Вероятно е да е отвлечено от злокобна банда, обучаващи подобни деца в просия. Заради недъга си, те лесно събуждат съчувствие и милостта у хората, коментират в бургаското село. Има и други слухове: че детето е отвлечено за органи, или пък за да бъде продадено в чужбина.

Малкият Юлиян, или Онур, както го наричат, е изчезнал вечерта в неделя, около 18. 30 часа. Последно си играел около каруцата до къщата. Три часа по- късно семейството му подава сигнал в полицията и започва издирване.

Търсят го и в момента, около 50 души полицаи. В претърсването на района се включиха хеликоптер, дрон и два планера, разказа пред "Труд" кметът на селото Христо Колев.

Търсено е много внимателно. В разстояние на два километра от къщата е проверен всеки сантиметър. Всички водоеми, кладенци и места, където детето може да е попаднало.

Наоколо няма гора, само хълмове, но той се придвижва бавно, малък е и няма начин да не може да бъде открит, ако е тръгнал по тях, каза още кметът Христо Колев.

Родителите на Юлиян- Цветанка /наричат я още Мета/ и Иван са безработни. Мета е на втори брак. С първия си мъж живеела в поморийското село Горица, от него има четири деца. Най-голямото и е момиче на 16 години. От втория си мъж Иван - има още десет деца. Юлиян бил най-малкият.

Мета и Иван живеели в несебърското село Кошарица, но миналия декември се преместили в Равнец. Оплакали се, че в Кошарица събратята на Иван много го тормозели и го биели. В Равнец живее бащата на Мета- дядо Слави, който бил пастир. Човекът гледал добитък- овце и кози, и помагал на многолюдното ромско семейство с каквото може.

Още след изчезването на детето, се разнесе мълва, че в същия ден черен мерцедес със софийска регистрация обикалял селото и спрял за дълго до ромската махала. Никой не знаел чий бил и какво е дирило луксозното возило в района.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България