Знаменитостите се правят на остроумни

Джордж Клуни с най-добрия си приятел Ричард Кайнд.

Ведрите шегаджии са рядкост, плоският хумор на мнозина води до тъпи изказвания и оскърбления

Знаменитостите логично желаят да блеснат с оригинални изрази и действия. Има актьори, които са популярни като най-големите майтапчии и наистина се смеем от сърце на хрумките им. Тъй като чувството за хумор е благодат, която не е дадена всекиму, то когато го нямаш, по-добре да си мълчиш и да не подхвърляш неуместни и оскърбителни шеги. Този мъдър съвет обаче не е следван от множество звезди, чиито напъни за остроумие често са неразбрани, водят до сълзи и скандали, а авторите им заслужават приза „От глупав – по-глупав”.

Джордж Клуни и картината

Един от най-известните майтапи на всепризнатия холивудски шегаджия е, когато убедил дългогодишния си приятел – актьора Ричард Кайнд, че е започнал да рисува. Купил няколко творби на неизвестни художници, показал му бездарните платна и ги представил за свои, хвалейки се, че сериозно се занимава с изкуство. На 40-ия си рожден ден Ричард получил за подарък от Клуни ужасно уродлива картина и горкичкият, бил принуден да я окачи на стената – нали е дело на най-добрия му приятел! В продължение на години хората, които му идвали на гости, знаели, че „шедьовърът” е боклук, но възклицавали: „Каква прекрасна картина!”. Накрая сам Ричард повярвал, че творбата е красива, докато Клуни не разказал историята в The Tonight Show, като го предупредил да гледа шоуто. Последвало възклицанието: „Как ненавиждам тази картина!”

Гениалният трик на Даниел Радклиф

Логично е негодуванието от папараците, когато те дебнат на всяка крачка. Екранният Хари Потър измислил чудесен начин да се освободи от натрапниците и едновременно с това да се смее от сърце. Актьорът навличал едни и същи дрешки в продължение на пет месеца. Следващата година направил същото и постигнал огромен успех – папараците престанали да го преследват.

През 2007 г. той разкрива секрета си пред Джей Лено, като разказва, че носел едни и същи шапка и закопчано яке, като сменял тениските под него. По този начин снимките, правени в продължение на месеци, изглеждали, че са от един и същи ден. Радклиф доволно се подсмихва: „Няма нищо по-хубаво от това да видиш разочарованието на папараците!”

Бруталният нарцис Джъстин Бийбър

Пълните стадиони, успешните дискове и тълпите от фенове превърнаха Джъстин в меко казано високомерен човек. Той неведнъж се е изказвал колко са малки и незначителни другите в сравнение с него. Хвали се как дълго време не отговаря на многобройните писма и когато някой сподели, че вече се предава, най-накрая му изпраща отговор: „Никога не се предавай”. И тази фраза, видите ли, буквално променяла живота на хората!

Друг път певецът публикува в туитър случаен набор от цифри, без една, като обявява, че това е телефонният му номер – един вид, който допълни комбинацията, ще си бъбри с него. Феновете започват да звънят по всички възможни варианти и един от тях се оказва реален – на американска възрастна двойка. Само за ден бедните хорица имат хиляди обаждания! Най-накрая търпението им се изчерпва, подават иск срещу певеца и получават немалка компенсация.

Особено брутална е шегата с Тейлър Суифт. Той я кани да работят над съвместна песен и когато певицата идва в дома му, й предлага да пускат фойерверки. Когато Тейлър изпраща към морето своята ракета, една яхта, на която знае от Бийбър, че има сватба, пламва. Девойката изпада в шок, че е навредила на хората, и на сконфузения Джъстин се налага да обяснява за нелепата си шега.

Саша Коен събаря количката на 87-годишна

Който е гледал „Борат” или „Бруно”, знае, че актьорът е готов на всичко, за да разсмее или скандализира хората със странните си шеги. Никой обаче не е предполагал докъде ще стигне на наградите Brit Awards 2013, когато му връчват наградата „Чаплин” – реплика на емблематичния бастун на легендарния комик. Той трябва да я получи от 87-годишна актриса в инвалидна количка, участвала във филми с Чарли Чаплин. Получавайки приза, Коен започва да пародира походката на великия актьор, но се подхлъзва и бута количката. Пред очите на шокираните зрители възрастната жена полетява с пълна скорост от сцената, а в залата настава голяма бъркотия. Коен пък се втурва да прави изкуствено дишане на старицата. Оказва се, че нищо й няма и всичко е било шега, но не всички я приемат за особено сполучлива.

Марая Кери завижда на гладуващите деца

През целия си живот певицата се бори с пълнотата си, но е надарена с ангелски глас, който й е донесъл живот в многомилионен рай. Желанието й да е слаба като манекенка обаче ражда нейно свръхцинично изказване, което предизвиква буря в целия свят и страстите след него дълго не утихват. В интервю Марая заявява прочувствено, че когато гледа бедните и гладуващи деца по телевизията, не може да не се разплаче. Да, би искала и тя да е толкова слаба, но без всичките тези мухи и смърт, и прочие.

Дали се е пошегувала, или е била сериозна, не е известно. Остава само да й съчувстваме, че не е мършава беднячка от Третия свят.

Кейти Пери се сравнява с Ане Франк

Тя е земна и обичана от публиката, но дори харесвани певици като нея могат така да шокират с изказване, че половин свят да се опълчи срещу тях. Веднъж Кейти прави опит да разкаже колко специални са за нея всичките й песни и това би било чудесно, ако не беше заявила: „Имам чувството, че моите песни са личен и съкровен дневник. Но сега моята Ане Франк е отворена за целия свят”.

Напомняме, че еврейското момиче Ане Франк е написало своя дневник в концлагер и е най-яркият и трагичен пример за жертва на нацизма, преминала през всички ужаси на войната. Да се сравняват проблемите с гаджето и газовите камери, е отвратително!

Арни и гей браковете

Актьорът и политик предизвика негативна реакция сред сексуалните малцинства. Сложно е да се измисли по-неизгодна позиция днес в Америка, отколкото да си сексист или хомофоб. Но Шварценегер успя да си „извоюва” такава репутация след шеговитото изказване, че гей бракът трябва да бъде между мъж и жена.

Хомосексуалистите обаче или не схванаха играта на думи, или пък не пожелаха да я разберат в яростните си напъни за равноправие. Работата е в това, че думата „гей” на английски означава „весел”, „жизнерадостен”, „безгрижен” - в нея няма и сянка от сексуален подтекст. Браво, Арни!

Бритни Спиърс счупи тъпомера

На запад тя води доста обидна класация – на най-глупавата звезда. Наивните й изказвания и плоският хумор просто ни карат да онемеем. Веднъж певицата се ожали, че й се налага много често да пътува до различни места отвъд океана – като Канада. Освен че това е изключително тъпо от географска гледна точка, на нейните европейски фенове пък им е странно, че за нея придвижването е такъв чутовен подвиг.

Черешката на тортата пък беше изцепката на Бритни, че никога не е искала да отиде в Япония (където, между другото, тя има армия от фенове). Причината? Не обичала риба, за която знае, че там, в Африка, била много популярна...

Други звезди също ни радват с бисери. Например Кристина Агилера пита тази година къде ще се проведе фестивалът в Кан, голфърът Грег Норман твърди, че е много задължен на родителите си, особено на майка си и баща си, а Линда Еванджелиста убеждава, че никога не е била на диети – просто не яде толкова, колкото й се иска. И да завършим с дълбоката мисъл на актрисата Брук Шийлдс: „Пушенето убива. А когато човек умре, губи изключително важна част от живота си”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица