Знаменитости отдават почит на Арета Франклин

Звезди и знаменитости от целия свят скърбят и отдават почит на Арета Франклин, починала на 76 години от рак. Сред тях са Барбра Стрейзънд, Лайнъл Ричи, Елтън Джон, Пол Маккартни. Президентът на САЩ Доналд Тръмп и бившите американски президенти Барак Обама и Бил Клинтън също отдадоха почит на американската легенда на соул музиката.

"Кралицата на соул музиката Арета Франклин почина. Тя беше една изключителна жена, чийто глас беше невероятен дар от Бога. Тя ще ни липсва!", написа в Туитър Доналд Тръмп.

"Тя ни помогна да се почувстваме по-свързани един с друг, да се почувстваме по-изпълнени с надежда, по-човечни. И понякога тя ни помагаше просто да забравим за всичко друго и да затанцуваме. Нека Кралицата на соул музиката да почива във вечен мир", бяха думите на Обама. Арета Франклин пя на церемонията по встъпването в длъжност на Барак Обама през 2009 г., припомнят агенциите.

В продължение на над 50 години тя трогваше душите ни, се казва в изявление на бившия американски президент Бил Клинтън, в което се припомня и, че първото музикално училище на Арета е била църквата и изпълненията й са били заредени с наученото там. Клинтън казва, че винаги ще е благодарен за подкрепата на Арета, в това число и за изпълненията й на двете му церемонии по встъпване в длъжност като президент, както и за нейната подкрепа за кампанията за борба със СПИН.

Трудно е да си представи човек един свят без нея. Тя бе не само уникална блестяща певица, но нейният ангажимент към защитата на гражданските права имаше незаличимо въздействие върху света, написа в Туитър Барбра Стрейзънд.

Нейният глас, нейното присъствие, нейният стил, никой не правеше нещата по-добре от нея, тя беше наистина Кралица на соул музиката. Ще ни липсваш!, написа певецът Лайнъл Ричи.

Загубата на Арета Франклин е удар за всеки от нас, който обича истинската музика, музиката за сърцето, за душата и църквата. Нейният глас бе уникален, нейният начин да свири на пиано беше безценен, тя беше една от моите любими пианисти, написа в Инстаграм Елтън Джон.

Моля се за невероятния златен дух на Арета Франклин, каза в Туитър Даяна Рос.

Ти ще властваш като Кралица завинаги, се казва в изявление на Куинси Джоунс, в което той си спомня за професионализма, класата, изискаността и умиротвореността на певицата - качества, типични за една истинска кралица.

В Туитър Пол Маккартни пък призовава всички да благодарят за красивия живот на Арета, която бе Кралицата на нашите души. Тя ще ни липсва, но споменът за нейното величие като музикант и за нея като невероятно човешко същество ще останат с нас завинаги, допълва той.

Ани Ленъкс пък пише в Туитър, че Арета Франклин е била просто несравнима.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица