Зодиите във фейсбук

Овен

Добро утро! :)

Ако не сте забелязали, те са от тези, които пускат красиви картинки с надпис: "Добро утро!" и усмихнато личице. Изобщо Овенът щедро ръси емотикони из социалната мрежа. Обича да се изразява кратко и сбито и сляпо вярва, че един образ (снимка) струва колкото хиляда думи. А пък анимираният образ на прасе, което пръцка, струва поне колкото две хиляди. По отношение на постовете Овните се разделят на две категории: активни и хиперактивни. Обичат да си четат хороскопа във фейсбук.

 

Телец

Четат, не коментират

Телците дебнат в нета. Те всичко виждат. Четат, но не коментират. Дори един "лайк" трудно им се откъсва от сърцето. Ако се срещнете на живо с тях, ще разберете, че знаят къде сте били, каква снимка сте качили или каква мъдрост от известна личност сте лепнали на стената си в пристъп на временно умопомрачение. Когато качват свои снимки, правят го обикновено водени от пиар подбуди - за да се представят добре в очите на общността, или дори с някаква по-конкретна цел.

 

Близнаци

Харесват според зависи

Сърцата им туптят с пулса на фейсбук. Знаят всичко, което става, ориентират се прекрасно в отношенията, коментират във всеки удобен момент и не пропускат възможност да пуснат някоя саркастична стреличка – без лоши чувства обаче. Някои са много активни и всекидневно имат интересни случки за разказване и теми за коментиране, докато други предпочитат личността им да остане на заден план. Внимателно преценяват какво е публикувал човека и в какви отношения са с него, преди да харесат нещо.

 

Рак

Стискат си лайковете

Раците са доста популярни в социалната мрежа. Обикновено имат стотици, дори хиляди приятели. А после се чудят защо в новините им изобилстват котенца, лебеди на залеза и мъдри мисли от Паулу Коелю, а някакви простаци/-чки им пишат мръсотийки на лични съобщения. Разбира се, цялата тази фенска маса им се отблагодарява с харесвания, коментари и споделяния на почти всяка нова публикация. Раците от своя страна много внимават какво ще харесат - така да се каже, цедят си лайковете.

 

Лъв

Резервирани си падат

Малко резервирани си падат, което значи че не се хвърлят да харесват наляво и надясно и не коментират всичко, което им излезе в новините. Въпреки това участват активно в живота на социалната мрежа и когато се налага непременно изказват компетентното си мнение. Поради вроденото си великолепие някои екземпляри не успяват да се сдържат и компулсивно качват свои снимки от скъпи заведения, яхти и луксозни курорти. Известни са с това, че обичат да играят игри във фейсбук.

 

Дева

Денем циници, хейтъри нощем

Ако очаквате от Девата да бди денонощно над телефона си в очакване някой приятел да публикува нещо ново във фейсбук, жестоко сте се излъгали. Девите са като котките - правят точно каквото си поискат и когато си поискат. Затова, ако трябва да им съобщите нещо, най-добре вдигнете телефона. Статусите им рядко гласят: "Светът е прекрасен!" или "Здравейте, мили хора!" Цинизмът им се засилва под въздействито на алкохолните напикти и нощем може да прерасне в откровено хейтърско поведение.

 

Везни

Поведението им е обрано

Везните са любознателни хора и обичат да са в течение. Затова предимно четат и наблюдават. Рядко публикуват и почти никога лични неща, освен ако не става дума за важни събития в семейството, като завършване на децата, сватби и др. Стават членове на всякакви групи: от любители на астрофизиката през литературни клубове, страници за Втората световна война, фенгрупа на Риана, Спиндермаан и Необвързани вегани тире уфолози. Поведението им е доста обрано и обикновено се въздържат от коментар.

 

Скорпион

Приемат нещата сериозно

Скорпионите с охота коментират. Остроумни са и не е чудно, че публикациите им винаги получават отзвук. Понякога се изразяват двусмислено, но рядко са саркастични. Внимавайте какво им пишете, защото те приемат всеки коментар едно към едно и откликват непосредствено. Това означава, че ако се заядете с тях, те може напълно сериозно да се ядосат, да започнат свиреп спор и дори да ви се обидят за вечни времена. Не обичат да споделят какво са яли или каква нова дрешка са си купили.

 

Стрелец

Нехайни и безхаберни

Тези и във фейсбук се държат като луд с картечница - пишат каквото им падне, харесват, каквото им се изпречи пред очите, стига да не е съвсем противно на етичните или естетическите им критерии. Публикуват какво ли не – от свои снимки в излагащи ситуации до политически послания. Дотолкова са нехайни, че често харесват собствените си статуси. Ако нещо много ги е впечатлило, може да се очаква да ви изпратят лично съобщение, за да ви поздравят или да коментират.

 

Козирог

Наказват с думи

Козирогът е човек с мнение и не се колебае да го представи пред широката фейсбук общественост. Дали ще го направи на свежа глава, или ще се изкуши да посегне към клавиатурата в нощните часове, когато е гаврътнал едно-две питиета (няколко пъти), той винаги успява да постави на място провинилите се в неинформираност или неправилност на възгледите. Представителите на този знак обикновено са забавни и доста популярни. Знаят отлично как да дразнят и манипулират.

 

Водолей

Обичат да споделят

Почти всеки Водолей малко или много се изживява като информационна агенция. Види ли интересна новина - веднага на стената. Научи ли нещо ново в областта на медицината, астрономията, историята или каквито са му широките интереси - на стената! Красива картинка на кон, пиещ вода от огледално езеро - пак там. Всичко трябва да се знае и да няма скрито-покрито. Приели са присърце задачата да лайкнат всеки статус на приятелите си и се стараят, сякаш животът им зависи от това.

 

Риби

Крадци на статуси

От Рибите по-бъбриви във фейсбук няма. Чувството им за хумор е чудесно, обикновено харесват, споделят и коментират толкова много публикации и страници на ден, че близките им подозират, че не ги четат всичките. Но постовете на стената им са остроумни или любопитни. Носи им се славата на крадци на статуси. Имат навика ако видят нещо особено забавно на стената на друг човек, да го запомнят и в по-късен момент да го пуснат като своя мисъл. Подло, нали?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп