Зодиите и пълнолунието

Снимка: Архив

Овен

Серум на истината

Августовската пълна Луна хвърля върху Земята ярка светлина, която не оставя нищо скрито-покрито. Наяве ще излязат дълбоко заровени истини. Измами ще бъдат разобличени. Докато останалите зодии се чудят как да заметат лъжите с опашките си и да замажат лошото впечатление от внезапно падналите маски, Овенът е доволен и умиротворен. Истината е негова стара приятелка. Рогатото рядко лъже или действа подмолно. То знае само един ход - с рогата напред. Затова пълнолунието в неделя ще му донесе само приятни емоции.

Телец

Ум и разум в любовта

Емоционално Телецът се е оплел като пиле в кълчища. От една страна е наговорил някои малки лъжи, които му тежат, защото трябва да се съобразява кого и за какво е излъгал. От друга - любовният му живот леко се е объркал и Телецът не е съвсем наясно с чувствата си. През август душата му е някак затлачена, а за капак всичко се случва дразнещо бавно. Но от неделя играта ще се промени. Пълнолунието ще налее ум и разум в главата на Телеца, той ще осъзнае къде бърка и как би трябвало да постъпи по отношение на близък приятел или любим.

Близнаци

Тихи сомнамбули

По пълнолуние Близнаците стават още по-приказливи. Устата им не успява да навакса нуждата от постоянно бърборене. При някои тази невъзможност да се наприказват води до сомнамбулизъм – те и в съня си разговарят, пеят и рецитират. Утрешната пълна месечина обаче ще им се отрази умиротворяващо и дори може да млъкнат за малко. Паузата ще им позволи да получат някои прозрения, свързани с работата или учението. Ако се концентрират малко, Близнаците ще успеят да вземат адекватни решения за кариерата и живота си в дългосрочен план.

Рак

Безсъници на месечина

На първо място пълнолунието ще му донесе безсъние. Но и ще разсее някои от страховете му, особено по въпроса "обича ме - не ме обича". Каквото и да го смущава - проблем в работата или неприятности у дома, влиянието на пълната Луна ще разсее мъглата и ще му позволи да вземе вярно решение. За съжаление пълнолунието може да подхрани основната слабост (или може би сила) на Раците - тяхната дълбока емоционалност. Ако не са готови на прошка, резултатът ще бъде влошаване на отношенията с най-близките - деца, родители или партньор.

Лъв

Върколак и чакал

По пълнолуние Лъвът се превръща във върколак. Гривата му се сплесква, опашката му се разчорля, а в кареоке бара вие като чакал. Но утре няма да е така. Пълнолунието на 26 август ще му въздейства вглъбяващо. Ще му помогне да се фокусира върху бъдещите си задачи и да планира по-добре следващите няколко години от живота си. При добро желание ще успее да осъзнае и разтълкува емоционалните си нужди. Под въздействието на пълната месечина Лъвът ще си даде сметка, че повече не може да пренебрегва зова на сърцето си.

Дева

Равносметка в чашата

Над чаша вино или друга живителна напитка Девата ще получи от Луната импулс да анализира и да си прави равносметка. След разбора ще се зароди и желание за промяна. Девите ще начертаят план за постигане на заветните цели и, за разлика от други знаци, ще проявят достатъчно последователност да се опитат да изпълнят взетите решения. Съвет: помислете как с минимум усилия може да постигнете максимални резултати. В деня на пълнолуние не се фокусирайте върху любовните отношения, защото може да проявите предубеденост и да сгрешите.

Везни

Приятни вибрации

Пълнолунието носи приятни вибрации за Везната. Няма да има стресиращи събития, нито тревожни мисли. Сияйната месечина ще изличи грижите и проблемите ви, поне временно. Същевременно Луната ще обостри чувствителността ви и, в зависимост от изпитото количество алкохол, може да изпаднете в самосъжалителни настроения. Очакват се дребни, леко дразнещи проблеми от битов характер: примерно, да се окаже че улицата, по която минавате обикновено, е затворена заради ремонт или пък любимото ви заведение е излязло в годишна почивка.

Скорпион

Записва мъдри мисли

За Скорпионите пълната Луна носи прилив на творческа енергия. Хората на изкуството може да направят пробив или да създадат шедьовър. Идеи за нови проекти, дръзки планове за близкото бъдеще и дори за драстични промени в попрището на живота - в главата ви ще жужи от мисли. Запишете ги, защото почти всички ще се окажат приложими и всъщност много умни. Пълнолунието ще ви помогне да се концентрирате и върху емоциите. Ще претеглите, този път правилно, отношенията си с приятелите и с любимия човек. Добре е да последвате решенията си.

Стрелец

Отварачка за очи

Стрелецът не е прост - познава законите на физиката. И все пак тайно се надява, че ако опъне тетивата достатъчно силно, стрелата му все някак ще успее да достигне Луната. Точно от тази заблуда ще го освободи пълнолунието в неделя. Кръглата августовска месечина ще му отвори очите за очевидните истини. Ще го принуди да приеме фактите от действителността, макар и да са скучни и тривиални. Стрелецът ще си даде сметка за истинските си чувства към живота, който води в момента. Пълнолунието ще го накара да обърне поглед към семейството.

Козирог

Луната спи

Луната спи, време е вие също да си полегнете. Имате космическо позволение да си изключите телефона, да се въргаляте цял ден в кревата и да не правите нищо. Не допускайте съпрузи, родители или лоши другари да ви отклоняват от така разумно предначертания план за деня. За вас, Козирозите, пълнолунието е време за разпускане и зареждане на батериите. Трябва непременно да си дадете почивка, за да получите вдъхновение и нови идеи. Ще успеете най-сетне да измислите план как да се справите с проблемна ситуация в личен или служебен план.

Водолей

Вивисекция на чувствата

Водолеите са интуитивни по принцип, а пълнолунието ще ги направи и проницателни. В това състояние ще могат да видят изход от ситуация, върху която безнадеждно са си блъскали главата. Ако използват благотворното влияние на Луната, ще се отърват от някои заблуди за духовното си развитие. За аналитичен ум, като този на Водолея, е трудно да осъзнае емоционалните си нужди. Ако успее да направи вивисекция на чувствата си, ще види ясно и решението. Пълнолунието ще му помогне да загърби старите рани и да отвори сърцето си за нова любов.

Риби

Поетично раздвоение

В езеро от лунна светлина Рибите се носят грациозно на метър-два над земята. Това е поетичен образ на случващото се в душата на Рибата по време на августовската пълна Луна, докато самата Риба седи на маса с приятели, пие бира и нагъва кюфтета. Само те умеят това раздвоение - да разказват вицове и да се смеят, докато душата им се рее умиротворена в някаква паралелна вселена. Рибите са хората, които най-силно ще усетят пълнолунието, което ще им донесе облекчение. Товарът на стари травми и душевни рани ще се вдигне от сърцето им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп