Зодиите, когато са болни

Снимка: Архив

Овен

Удря го в главата

Овните често имат проблеми с главата – не такива, които непременно да ги отведат в специализираните болнични заведения. Става въпрос за главоболия, мигрени и чести наранявания в тази област. Като буйни натури, те са склонни да тичат с рогата напред към приключения и вълнуващи преживявания, но този стрес се отразява зле на здравето им. Ако сте Овен, препоръчително е да се научите да бъдете спокойни и да контролирате емоциите си. Характерът ви ви кара да се втурвате към множество лекари и специалисти, бързате да се отървете от симптомите, защото те само ви забавят.

Телец

Не може да пее

Ако сте Телец, вероятно често имате проблеми с гърлото. Инфекции, дращене, налепи по сливиците и всякакви други страхотии са ви добре познати. Друг проблем, често срещан при Телците, е напълняването. Нежната обич към храната – всяка храна, от най-изисканите ястия до простите манджи на баба, почти винаги надделява над здравия ви разум. За съжаление, рано или късно ще ви направи впечатление, че не се напъхвате в дрехите си. И не защото са се свили в пералнята! Когато сте болни, внимателно избирате възможно най-добрия специалист, на когото да поверите здравето си.

Близнаци

Обикаля по всички лекари

Близнаците са тези, които боледуват най-рядко и най-леко. Не е казано, че са вечно здрави, но бързо успяват да преодолеят болестите. Докато другите лежат по цяла седмица, поразени от Западна нилска треска, Близнаците се оправят за два-три дена. Единствената им слабост са белите дробове. Често се случва до последно да отричате, че ви има нещо. Но когато получите доказателство че сте болни, изпадате в паника. Хуквате от лекар на лекар. Вместо да ги обикаляте като цветарка, се доверете се на един и започнете лечение. Дайте шанс на тялото са се справи с проблема.

Рак

Слаб му е стомахът

За щастие най-често срещаната болест при зодия Рак не е рак. Раците имат слаби стомаси, в резултат на което страдат от язви, киселини, гастрит и тн. Податливи са и на вируси. Боледуването им протича с купуване на всички възможни цярове, суетене, чести посещения или телефонни обаждания до личния лекар и засилена тревожност. Представителите на този знак са склонни към хипопондрия. Раците не обичат да измъчват хората с болестите си, те просто обичат да им се обръща внимание. Но, ако наистина са тежко болни, добре е да са заобиколени с приятели и роднини, защото това ги успокоява.

Лъв

Минава му като на куче

Казват, че родените под този знак са хора със силен характер и лъвско сърце. Именно от дивото си сърце страдат родените под този знак, особено ако са мъже с рождени дати между 23 юли и 22 август. Доста рано – малко след 40-тата си година, може да получат инфаркт. При заболяване, Лъвовете гледат да покажат на всички колко добре се справят и как бързо са се излекували. Тази сила на характера ги прави доста по-витални от останалите знаци в зодияка. Лъвът е активен човек и трябва да се движи постоянно, за да е здрав. Ако се застои на едно място, става нервен.

Дева

Жрец на Хигиената

Всеизвестно е колко внимателни са за здравето си Девите. Като жреци и жрици на Хигиената, те съвестно спазват измислени от тях самите ритуали за предпазване от бактерии и микроби. Дали ще обтриват всекидневно дръжките на вратите със 100-градусов спирт, или ще си дезинфекцират ръцете след всяко здрависване, това останалите, не толкова чисти зодиакални знаци не ги касае. Когато се чувстват зле, Девите си взимат душ, за да се чувстват по-чисти, а когато изпитват болка, имат наклонност да се разсейват с чистене. Проблемните им органи са черният дроб, панкреасът и тънкото черво.

Везни

Образцов пациент

Красивите, умни и чаровни Везни си имат всичко, освен бъбреци, на които могат да разчитат. За хората от тази зодия се препоръчва да пият много вода. От време на време трябва да правят почивка от млечните продукти. Болната Везна е образцов пациент. Слуша и да изпълнява указанията на лекаря – не толкова от грижа за здравето, колкото от желание да получи одобрение – това е по-силно от него. По отношение на лекарствата и лечението е малко нерешителен, особено когато има възможност за избор. Затова при болест е добре до Везните да има любящ човек, който да взима решения вместо тях.

Скорпион

Онази работа го проваля

Поради почти жестоката аскетичност, която Скорпионите налагат на тялото си, то в много случаи не издържа. Организмът им просто се срива и, щат не щат, лягат болни. Дебелото черво е органът, който много често съсипва живота на Скорпионите. Те често страдат от запек, затова задължително трябва да пият много вода и да добавят към хранителния си режим много фибри. Друг проблем може да възникне заради твърде високото либидо, което може да ги подведе да проявят неразумност и да забравят предпазните мерки, което води до болести на половите органи или нежелана бременност.

Стрелец

Лекува се според ЕЖК

Поне по статистика, най-здравият зодиакален знак е Стрелецът. Него рядко го хващат дори и най-дребните настинки. На базата на своя „огромен“ опит, Стрелците се смятат за специалисти по всички болести. Предпочитат сами да си поставят диагноза, отколкото да ходят по лекари. Доверяват се изцяло на това, което им нашепва вродената им хипохондрия. Лечението пак сами си определят, базирано на агенция ЕЖК („една жена каза“) и на прочетеното във форуми и сайтове. „Предават се“ в ръцете на лекаря само в краен случай. Но щом попаднат в болница, стават благи и приветливи, като овчици.

Козирог

Пука му коляното

Козирогът приема философски болестите и несполуките. Подобно на Стрелеца, той също е фен на самолечението. Разбира се, в повечето случаи то не е успешно, но на Козирога му харесва да си вярва, че се е излекувал по интернет. От самовнушение положението му наистина може да се подобри. Когато се чувстват зле, гледат да не се отпускат. Предпочитат да намерят начин да работят и от леглото. Част от здравните проблеми на този знак включват камъни в жлъчката, ишиас и слаби колене, които доста рано – възможно е и малко след 30-ата година, започват да пукат и скърцат при ставане.

Водолей

Прави се на здрав

Водолеите не са лакоми, но обичат високовъглехидратните храни. Дори тези представители на знака, които изглеждат относително разумни, налитат на мазни и калорични храни. Почти невъзможно им е да се лишат от биричка или високоалкохолни напитки. Хранителният им режим е техният начин да развалят иначе здравото си тяло. Те са социални същества и когато им се налага да постъпят в болница, те се сприятеляват с всички около тях. Предпочитат да се разсейват и да се правят, че са здрави. Ако случайно успеят да заразят приятелите си, после страдат от угризения.

Риби

Става зъл и неконтактен

Здравето на Рибите зависи почти изцяло от емоциите им – когато се разстроят, те сякаш отварят тялото си към вирусите и настинките. Докато боледуват предпочитат да са сами и умишлено се изолират от всичко и всички. Разумното поведение на близките в такава ситуация е да се вслушат в желанието на Рибите и да не им помагат неповикани. Тези, които упорито натрапват грижите си, може да само да си навлекат лошо отношение и злостни обиди. Ако сте Риби, сигурно имате проблеми със стъпалата – Ахилесовата пета на знака ви. Йога и медитация ще ви се отразят много добре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп