Зодиите, когато са отчаяни

Овен

Омръзна ми да се боря

Овенът е онова животно, което блъска ли, блъска главата си в стената, докато не пробие дупка, или докато по-умният (стената) не отстъпи. Когато има цел, а той винаги има поне две-три, става напорист изнудвач и извивач на ръце. Овенът знае как да се опитва, да се старае, да стане дори, след като е паднал зле, но не му е присъщо да се предаде. Всъщност единственото, което един Овен не умее, е да се отказва. Затова гледката на Овен, който се е предал - Овенът с отпуснати рамене и увесен нос, е съкрушителна за хората, които го познават. И е много, много лош знак.

Телец

Mea culpa

Телецът е по-благата и по-упорита версия на Овена. Когато нещо си реши, той полита към целта като балистичен снаряд. Нищо не може да го спре или откаже - дори да е със счупен крак или да трябва да избяга от болницата, защото е с пневмония. И в скръб, и в печал той рядко пада духом. Но видите ли го със съкрушено сърце, веднага ще го разберете. Ослушвайте се за думите: "Извинявам се. Съжалявам за всичко. Вината е моя." Това mea culpa, това поемане на вина е знак, че силният му дух е сразен и самата му същност е в опасност. Ще отнеме дълго време, докато успее да се съвземе.

Близнаци

Не знам как да постъпя

Има хора скромни, тихи и плахи. Близнаците не са от тях. Живеещите с Близнаци са свикнали на един постоянен шумов фон, както и на стреса от вечно променящите им се хобита, намерения и интереси. В живота на Близнаците всичко се изговаря - и добро, и лошо. Думите са връзката им с външния свят. Притихнат ли, това е много лош признак. И ако степенуваме отчаянието, то още по-зле е положението, когато Близнакът не само е изгубил желанието си да бъбри, но и признава, че не знае как да постъпи. Когато на Близнаците им се изчерпат идеите, значи наистина са в задънена улица.

Рак

Не ме интересува

Подтиснатият Рак се шегува. Той виси във фейсбук и пуска остроумни коментари, мимета и видеозаписи със смешни пухкави котенца. Подтиснатият Рак е зъл с "виновника" за депресията му и е по-раздразнителен от обикновено. "Никой не ме обича, никой няма нужда от мен," повтаря си той, изпаднал в режим "Самосъжаление". Не осъзнава коя е истинската причина да е нещастен, макар че тя може би се намира под носа му. Но етапът, на който Ракът страда и се самосъжалява, все още не е дъното. Сериозно трябва да се притеснявате за него, когато спре да се суети и да се тревожи.

Лъв

Не мога да се понасям

Всеизвестно е, че Лъвът е драматичен артист и обикновено страда така, че всички да разберат колко е нещастен. Но ако изведнъж е станал истински скромен, свитичък и унил, това вече значи, че нещата са ужасно зле. Падналият духом Лъв, за разлика от Рака, не търси вината в другите, той знае, че сам си е виновен. За всичко! Готов е да се самообвинява до изнемощяване, като изпитва истинска омраза към себе си. Така че Лъвът с разбито сърце е наистина много тъжна гледка - все едно да видиш как зле разгримиран клоун пазарува в "Билла" с найлонова торбичка от "Фантастико".

Дева

Не ми пука

Когато ги видите да бродят с неизмита коса или лекета по дрехите, това е много тревожен знак. Знаете колко необичайно е това при Девите, които изпитват ужас при мисълта, че долните гащи не им подхождат по десен на чорапите или на ризата. Занемаряването на външния вид е белег, че са в тежко душевно състояние. Девите са безкрайно грижовни към хората, които обичат. И безкрайно безразлични към драмите на хората, които не обичат. Но истинското отчаяние е настъпило, ако чуете от тях: "не ми пука, нищо няма значение." Тогава вече може да започнете да се паникьосвате.

Везни

Оставете ме на мира

Първият знак, че Везните са в емоционална дупка е, когато спрат да се усмихват. Ще кажете "Добро утро! Не е ли така при всеки?". Но трябва да се отчете, че Везните като цяло са любезни и ведри хора, които много, ама много рядко губят чувството си за хумор. Те са и безкрайно общителни. Познати, непознати, приятели - в деня на една Везна има десетки хора. Но семейството е мястото, откъдето родените под този знак буквално черпят жизнена енергия. Изпаднат ли в тежка депресия, те се опитват да се изолират от света. Контактите с хора допълнително изчерпват енергията им.

Скорпион

Не мога повече

Гледайте на Скорпиона като на една голяма (черна) душа, движена от сатанинските сили на волята. Всичко останало, под формата на обаятелен поглед, интелект или изкусително тяло, е подробност, която няма смисъл въобще да се обсъжда. Скорпионите са аскети, които пируват в общуването с равни на тях умове и се опиват в някои форми на трансцедентална близост, които останалите наричат "секс". Съвършенството е цел, която преследват с челична воля и пълно отрицание на физическите ограничения. "Не мога повече" е репликата, от която се разбира, че душата на Скорпиона е сломена.

Стрелец

Имам нужда от помощ

Стрелецът се тътри едва-едва и все гледа да поседне. Няма воля даже да се скара с вас - значи е на ръба на бездънна пропаст, при това с единия крак над бездната. Това е първата степен на отчаянието при Стрелеца. По-тревожно е, ако захленчи: "Няма смисъл, това няма да стане." Това значи, че нещо се е пречупило в душата на този непоправим оптимист. Но чуете ли го да си признава, че има нужда от помощ, това вече е тревожно. Стрелците избягват да молят за помощ с упорството на мъж-шофьор, който се е загубил, няма джипиес, но му е под достойнството да пита за пътя.

Козирог

Край, отказвам се

Когато Козирогът се откаже от това, с което се е заел, или признае, че не може да се справи, значи е преминал отвъд прага на търпимостта. Чуете ли думите "Отказвам се. Не мога," значи или светът се е свършил, или конкретният Козирог е в много, много бедствено положение. Родените под този знак са винаги в движение, през цялото време или работят, вършат услуга за някого, или планират нещо. "Затихнат" ли, спрат ли да търчат напред-назад, значи нещо хич не им е наред. Когато са съсипани душевно, Козирозите губят мотивация да правят каквото и да било.

Водолей

Не разбирам, не знам

Спре ли Водолеят да излиза и да се вижда с хора, значи е изгубил своето joiе de vivre - тоест, направо не му се живее. Но има и по-страшно. Нарича се "Не разбирам, не знам". Родените под този знак са дървени философи, които винаги имат нужда да проучат и разберат какво се случва, какви са причините за това и какви ще бъдат последиците. Това важи за всички нива на познанието - от тривиални събития от живота, до важни теми в науката, икономиката, философията или изкуството. Загубят ли интерес към смисъла на нещата, значи са загубили вкуса към живота.

Риби

Чувствам се изгубен

Ако някой, роден под знака на Риби, спре да мечтае и стане "порядъчен" човек - трезвомислещ и стъпил здраво на земята, това, колкото и да е странно, въобще не е добра тенденция. Докато за някои хора здравомислието е положително качество, за Рибите това е толкова нетипично, че означава само едно - че са се предали. Отчаянието отнема на Рибите това, което никой не може да им отнеме: тяхното безкрайно, цветно и плодотворно въображение. Като силфида, останала без крила, те се влачат през ежедневието, загубили всякаква надежда и смисъл на съществуването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп