Зодиите, когато са тъжни

Овен

Оплаква се на всички

Овните не признават състоянието „депресия“. У тях то предизвиква чувства, вариращи от презрение до ярост, в зависимост дали са им казали, че друг страда от нея или някой е предположил, че самият Овен е депресиран. Когато са подтиснати, Овните не желаят съвети. Единственото, което им носи облекчение, е да скапят настроението на околните. Така че започват да се оплакват на всички наред, като постоянно търсят все по-голяма аудитория от съчувстващи. През ум не им минава, че човека, на чието рамо плачат, може да е в подобно или дори по-лошо положение от тях, самите.

Телец

Крие се и яде

Телецът отлага осъзнаването на ситуацията си до последно. Той е завършен щраус. Маскира трагедиите и ги прикрива с розови перденца, докато не се наложи най-сетне да отвори очи за истината. Тъгуващият Телец предпочита да запази мъката си скрита от чужди погледи. Той не хленчи и рядко губи контрол. Ще разберете, че е нещастен, когато стане раздразнителен и зъл като оса. За щастие на околните в такива моменти се усамотява и предпочита да не излиза и да не общува. Между четирите стени на своята бърлога той се отдава на безконтролно тъпчене, точно като по филмите.

Близнаци

Зацикля и млъква

Рядко им се случва да изпаднат в истинска депресия, но тъгата навестява и тях. Когато нещо ги тормози, в началото предпочитат да се престорят, че нищо не се е случило. Стават още по-бъбриви и заживяват на още по-бързи обороти с надеждата, че ако достатъчно дълго си затварят очите, проблемът ще изчезне от само себе си. Втора фаза на мъката ги хвърля в необичайно за тях състояние. Тогава устата им замлъква и се затварят в себе си. Драмата се анализира, предъвква и премисля: "къде сбърках, моя ли беше грешката, ами ако бях направил така, вместо еди как си..."

Рак

Хваща разстройство

Най-мрачният зодиакален знак с наслада се хвърля в обятията на мировата скръб и депресията. Емоционален, несамостоятелен, вечно жадуващ за внимание, Ракът не може да приеме, че в живота има и неприятни неща. Бунтува се, когато хората не отговарят на техния идеал и се държат като реални човеци. Страдащият Рак протича от всички посоки, тъй като мъката от разочарованието най-често го удря в стомаха и той става абонат на двете нули. Ще го заварите със зачервени очи и нос, седнал кротко върху тоалетната чиния. Ракът разчита на приятелско рамо, за да си излее мъката.

Лъв

Страда шумно

Какво прави Лъвът, когато е натъжен? Прави се, че нищо му няма. Освен ако не реши, че ще е по-изгодно да изпадне в "криза". Тогава страда показно: както глезеното дете хем плаче, хем хвърля по едно око, за да види дали родителите го гледат. Но, случва се и при него нещата да се задълбочат – раздяла с гаджето, не дай, Боже, смърт на близък човек. Звучи невероятно, че този егоцентричен хищник с нарцистичен синдром би могъл да страда за друг човек, но е факт. Страданието му е титанично и Лъвът не може да изпусне хубав повод да подраматизира вече на по-висок левъл.

Дева

Става зъл и троснат

Външен човек ще разбере, че нещата при Девата не са наред по това, че е особено мнителна, тросната и груба. Тя рядко си позволява такива глупости, като да изпада в депресия. Няма време за това! За Девите да се отпуснеш и да хленчиш е слабост, при това от най-отблъскващите – още по-зле от това да си неподреден и мърляч. Ако случайно усетят в себе си признаците на мировата скръб, те бързат да ги изкоренят по единствения известен им начин - с още повече работа. Когато наистина загубят контрол над ситуацията, всичките им мании - за чистота, ред и т.н., се влошават.

Везни

Удря го на развлечения

С малки изключения, Везните са доста ведър народ. Като цяло не приемат твърде навътре нещата и рядко изпадат в смущаващи духовното разположение състояния. Ако се почувстват тъжни или изоставени, те надяват щастлива маска и излизат да се "наградят" с някоя хубава покупка. В общуването с хората намират успокоение и терапия за наранената си душа. Подсъзнателно - или дори съзнателно - са наясно с тази си особеност и, когато тъгуват, търсят утеха в околните. Тъгуващата Везна ще видите по-скоро навън, по купони, отколкото да си гризе ноктите, свряна сама в някой ъгъл.

Скорпион

Прикрива се успешно

Никой не страда по-добре от Скорпиона. В душата му са наредени пластове от отчаяние, мъка, обида и мрачни мисли. По тях би могло да се датира по епохи целия живот на Скорпиона - от горчилката на ранното детство, когато Петърчо му се е подиграл, че е бебе и вярва в Дядо Коледа, до мракобесието на училищните години, когато учителката по алгебра му е написала първата четворка. Той е майстор на прикритата болка. Приема нещата навътре, особено когато се отнася до сърдечните отношения. С години може да подготвя план за отмъщение, който ще изпълни хладнокръвно и точка по точка.

Стрелец

Спи по цели седмици

Обидните думи звънтят в ухото на Стрелеца като полюшващи се ключове: въобще не им обръща внимание. Почти невъзможно е да потопите гемиите на този противен оптимист. Отчайва се, но след час два отново ще го видите свеж и весел като кукуряк. Понякога дори и той изпада в депресия под удара на тежка любовна мъка или друг вид страдание. Тогава става летаргичен и може да проспи седмици и месеци от живота си. Може да потърси утеха в бутилката или да притъпи болката със забранени субстанции. Но най-често просто става сериозен, напрегнат, сопнат и нетолерантен.

Козирог

Затваря се в себе си

Сатурн влияе зле на Козирога. Това е най-депресираният знак в зодиака. Основно драмата на живота му се дължи на факта, че придава важност на неща, за които по-мъдрите знаци знаят, че са вятър работа – например кариерата, престижа, добрия външен вид. Другият проблем е, че за Козирога е жизненоважно да е предварително сигурен. Да знае, че всичко е предвидил и държи нещата под контрол. Това почти никога не става, така че той изпада в меланхолия. Губи мотивация за каквото и да било и се изолира, премисляйки отново и отново как точно са се объркали плановете му.

Водолей

Става още по-отнесен

Водолеят е от хората, които не разбират как е възможно някой да скучае, при положение че има толкова интересни неща за правене. Но понякога, когато разположението на планетите съвпадне с мрачното му настроение, може да се получи така че и той да изпадне в депресия. В подтиснато състояние Водолеят се държи ведро и сговорчиво, но по-внимателният наблюдател ще забележи, че е някак отнесен и изолиран. Поради силния си интелект Водолеите не остават дълго в това състояние, а по примера на барон фон Мюнхаузен се хващат за косите и се измъкват сами от него.

Риби

Обижда се от всичко

Те всекидневно тънат в мъка и безнадеждност. Това, че околните не са го забелязали, се дължи на факта че Рибите не смятат че е редно да товарят хората с драмите си. Понякога обаче обичайната им всекидневна скръб надхвърля нивото на търпимото и те изпадат в истинска пълноценна дълбока всемирна тъга. В такива моменти стават обсесивни, в ума им изплуват силуетите на минали страдания, обединени под общия знаменател на "злините", причинени им от конкретен човек или от всемира. Затварят се, стават свръхчувствителни и се докачат и от най-незначителни забележки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп