Зодиите на пътя

Овен

Третите най-опасни в зодияка

Според тях: Те биха казали, че са най-безопасните и най-умните шофьори. И това ви го твърдят зад волана, докато засичат цялата колона на светофара, за да се наместят първи.

Грозната истина: Другите ги смятат за агресивни, нетолерантни и избухливи. Според данни на застрахователите това е третата най-опасна зодия на пътя. Овните са от тези, които подават газ, докато другият шофьор се опитва да ги задмине на магистралата. Те са и сред най-глобяваните - обикновено за превишена скорост и минаване на червено.

Каква кола да карат? 4х4.

Телец

Стабилни, докато не ги вбесиш

Според тях: Ако катастрофират, да знаете, че винаги другият е виновен - дори да не е така.

Грозната истина: Принципно са стабилни и солидни водачи. Но обичат да настъпват газта. Понякога се забравят на светофара и всички ядосано им бибипкат. Телците са много отговорни хора - не чакат да им изтече гражданската застраховка, за да я подновят, няма да потеглят извън града без винетка. Но са кутсузлии. Най-често на Телци се се случва автомобилът им да пострада при наводнение.

Каква кола да карат? Обичат комфортни коли, които возят меко.

Близнаци

Вторите най-добри шофьори

Според тях: Близнаците си въобразяват, че са внимателни, разумни и кротки шофьори.

Грозната истина: Страшно е да се возиш в колата им, защото са адски небрежни, хаотични и непредвидими. Кормуват с една ръка или съвсем без ръце, през цялото време говорят, пишат съобщения на телефона си и вършат още куп неща, като при това успяват да тръгнат първи на светофара. Истината е, че Близнаците са вторите най-добри шофьори, след Лъва. Причината е тъкмо в способността им да вършат много неща едновременно.

Каква кола да карат: компактна градска кола.

Рак

С най-много актове

Според тях: "Аз съм отговорен и внимателен шофьор." Каже ли ви това Ракът, не му противоречете. Но да си знаете, че по данни на полицията това не е баш така.

Грозната истина: Обикновено те са водачите с най-много актове. Защо ли? Защото Ракът, с всичката си внимателност и отговорност, е способен да се вбеси, ако някой го пререди на светофара и да тръгне да го гони. Глобите им най-често са за превишена скорост. Иначе са внимателни към пресичащи баби, деца, улични котенца и т.н.

Каква кола да карат? Ракът би си избрал кола, която е сигурна.

Лъв

Факири зад волана

Според тях: Те са отлични шофьори.

Грозната истина: Сложете незабавно колана! Лъвът потегля рязко, с отскок. Той е един от най-нетърпеливите шофьори. Кара бързо, не понася глупости на пътя. Глобите са му цял наръч, даже има някои залежали отпреди три години. Причината е най-вече в това, че не може да си затваря устата пред органите на реда и все за нещо спори с тях. Въпреки тези си недостатъци, Лъвовете са най-добрите шофьори в зодиака. Най-много инциденти имат на околовръстните шосета.

Каква кола да карат? Как каква – бърза, красива, оригинална.

Дева

Детайлът им пречи

Според тях: Двама от трима представители на Дева признават, че като шофьори че им липсва увереност. 25% от останалата една-трета казват, че на пътя се колебаят и другите водачи ги разсейват. Иди ги разбери!

Грозната истина: Толкова несигурни, а са на 4-то място сред зодиите като най-добри шофьори. Тяхното почти неврастенично внимание към детайла наистина ги разсейва и понякога води до нещастия. Едно от най-честите им приключения е да се забият в задницата на друга кола.

Каква кола да карат? Добрата кола за тях е тази, която харчи малко.

Везни

Наляво ли, надясно ли?

Според тях: Част от Везните въобще не карат, защото се притесняват, че ще спрат на кръстовището и няма да могат да решат накъде да потеглят.

Грозната истина: Понякога колебливата им природа наистина им изиграва лоша шега. На пътя се налага шофьорът да вземе светкавично решение. Стабилни и предсказуеми са, но обичат бързите скорости. По данни на сайта InsuranceHotline.com те са зодията с най-много инциденти на пътя. Най-често им се случва да катастрофират по тесен междуградски път.

Каква кола да карат? Автомобил Везните трудно си избират.

Скорпион

Всички други са некадърни

Според тях: Скорпионите признават, че нямат много търпение към останалите шофьори. А и как да имат, като онези са бавни, некадърни и нахални.

Грозната истина: Интуитивни са и предвиждат намеренията на останалите водачи. Благодарение на това избягват повечето инциденти. Податливи са на внезапна шофьорска агресия и, ако решат че някой ги е засякъл, може да се впуснат да го гонят. Заради темперамента си, Скорпионите са 8-ми поред по безопасно каране.

Каква кола да карат? Тяхната кола трябва да е мощна - да реве като лъв и да мърка като котенце.

Стрелец

Отнасят най-много псувни

Според тях: Супер шофьор съм, само малко се разсейвам, би казал Стрелецът.

Грозната истина: Карат бързо, спортно, но имат един проблем - не забелязват червения светофар. Стрелците шофьори се хранят, пият и пеят зад волана. Когато не говорят по телефона. Откъм псувни и бибипкания от останалите водачи са първенците в зодияка. Въпреки това са един от трите знака с най-малко актове за нарушения. Относително безопасни шофьори са - на 6 място след Козирозите.

Каква кола да карат? За тях добра кола е джип, всъдеход или нещо за фръцкане, като кабрио.

Козирог

С най-много щети

Според тях: Мислят се за богове зад волана, но са е от зодията, на която застрахователите заплащат най-много щети от пътни инциденти.

Грозната истина: Внимателни са и спазват правилата. Те са пети в класацията на най-добрите шофьори. Никога не забравят кога е дошло време да минат на технически преглед или да сменят маслото на колата. Отлично знаят колко време ще им отнеме пътят и в колко часа да тръгнат, за да стигнат навреме, но са разсеяни и може да тръгнат без телефон или документите на колата.

Каква кола да карат? Обичат надеждните возила.

Водолей

Изгори, за да светиш

Според тях: По своето скромно мнение Водолеите са разумни шофьори, отговорни и съзнателни, внимателни към децата и възрастните хора. Според тях те управляват автомобила спокойно и без излишни нерви.

Грозната истина: "Изгори, за да светиш", е девизът на Водолея шофьор. Превръщат се в маниакални типове, ако някой рече да им пресече пътя или да ги изпревари. Водолеите са вторите най-лоши шофьори на пътя - това са данни на застрахователите! Преди тях са само Везните.

Каква кола да карат? Ако имат възможност, ще изберат колата на бъдещето.

Риби

Блъскат се и в стени

Според тях: Според тяхното скромно мнение, те предотвратяват пътните инциденти, които всички останали водачи постоянно се опитват да предизвикат.

Грозната истина: Адски ловки шофьори са, но имат проблем с концентрацията. Рибите са хората, които най-често успяват някак си да се блъснат в стена. Те най-често се сдобиват с актове за каране в нетрезво състояние. Да припомним, че автомобилните състезатели Марио Андрети, Ники Лауда и Ален Прост са от тази зодия.

Каква кола да карат? Един ден искат спортна, в друг ден – джип. Зависи от настроението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп