Зодиите рано сутрин

Овен

С нездрав блясък в окото

С нездрав блясък в зачервените от безсъние очи, Овенът поглежда пламналото небе и се сопва на горкото небесно светило: "Какво ми грееш, бе?! Ти знаеш ли колко работа имам днес?!" Сутрин Овенът е махмурлия, дори да не е пил на предната вечер. Причините са няколко. Първо, недоспал е. Второ, снощи се е скарал с партньора, с котката, с кучето и с още двама-трима несъществуващи дразнители. Трето, на Овена не му трябва алкохол, за да се държи като пиян - значи, нормално е да има и махмурлук. Много често Овните стават в ранните часове на деня, тъй като времето все не им достига.

Телец

Гледа да не се умори

Телецът отваря първо едното око. Затваря го, докато премисли. Установява, че не е опасно и може да отвори и другото. Завит до носа се оглежда внимателно, за да не се измори от много гледане. Добре. Сутрин е. Трябва да се става. На масата го чака димящо кафе и прясносварено яйце. Мотивиран от тази мисъл, Телецът внимателно протяга крак и стъпва на пода. Ако не му се налагаше, не би станал доброволно да посреща първите слънчеви лъчи и да прави ведрина. Някак по-естествено му се струва човек да повъргаля в кревата, пък да се излюпи някъде към 9-10, за предпочитане след 11 часа.

Близнаци

От кълка на кълка

Близнаците са хора заети, отговорни. Налага им се да се будят рано. През деня имат толкова неща за правене: работа, училище, грижи по деца, роднини, хоби... Ако им остане време, обичат да се отдадат на специално изобретен от тях спорт - „от кълка на кълка“. Той се практикува в спалнята с книжка или телефон в ръка, но не сутрин, а в ранния следобед. Някъде в заетото си денонощие те трябва да вмъкнат приятелите - и новите, и старите. Кога да спят?! А и част от родените под този знак работят по-добре в сутрешните часове. Между 6 и 8 часа сутринта им хрумват най-гениалните идеи.

Рак

Нацупен кривундел

Ако някой желае да става и да пее песни на зората, на цветенцата и на Божия ден, да си става, но по-тихо, че Ракът има лек сън. Една от най-омразните му поговорки е "Ранно пиле рано пее" и все го напира отвътре да я продължи с "...и рано го колят." Да не помислите, че е мързелив! Неее! Просто много обича да се излежава в леглото, да се гушка и да подремва. Някои Раци дори си навиват часовника за по-ранен час, за да не изпуснат това прекрасно усещане. Ако ставането в безбожно време е неизбежно, Ракът е такъв кривундел, че след час-два цупене, вече сам не може да се понася.

Лъв

Буди се с настроение

Слънцето посреща Лъва, но Лъвът не посреща слънцето. Той само го отпраща. Обръща се на другата страна и изръмжава на половинката да пусне щорите. В идеалния случай докъм обяд ще се излюпи и след това цял ден блажено ще се преструва, че извършва полезни дейности. Проблемът е, че невинаги може да си позволи разкоша да помързелува. След като се е насилил да стане рано, Лъвът открива, че не е толкова лошо - успява да свърши всичките си задачи и даже му остава време да се наслади на образа си в огледалото. Обикновено се буди в добро настроение и готов за новия, вълнуващ ден.

Дева

Дългът го зове

Сутрин Девата става с омерзение. Чувството за дълг и десетките ангажименти, с които се е нагърбила, не й позволяват да се наспи. Всяка истинска Дева страда от недоспиване през седмицата, а в събота и неделя става рано на своя глава - понеже това са дните, в които би могла да ходи на тенис, плуване, уроци по арфа и други абсолютно задължителни за благородната й душа хобита. Това е в случай, че въпросната Дева си пада малко айляк. По-сериозните и закоравели Деви в събота и неделя също са на работа, така че пак стават рано. Но пък в тези дни поспиват с час по-дълго.

Везни

Мрази да бърза

Ако трябва да посочим знак, който по-малко и от Телеца обича да измъчва клетото си грешно тяло, то това са Везните. Удобството, спокойствието и "уа" - хармонията в личен и обществен смисъл за тях е цел и смисъл на живота. Трудно се навиват да станат по никое време, защото това крие опасности - ще вземе да стане някой сакатлък, или, пази Боже, конфликт! Везните може и да се прежалят да се събудят преди 11, но не обичат рано сутрин да бързат. Не тръгват, преди да са направили любимите си сутрешни ритуали, да са се окъпали, изгладили и да са си изпили сокчето, чая или кафето.

Скорпион

Благи са след 1,30

В ранни зори стават само баламите и лудите. Скорпионите не са от тези хора. Факт е, че има и случаи на Скорпиони, станали преди 7,30. Но тези случаи са единични и са причинили на въпросните ранобудници дълбоки душевни травми. Останалите зодиакални знаци може и да не държат особено на съня си, но за Скорпиона сънят е злато. Докато спи, той се възстановява, храни, учи мандарин, решава житейски проблеми, получава прозрения, бори се с чудовища и изобщо води активен живот. Живеещите със Скорпион трябва да запомнят едно просто правило: не будете Скорпион, ако ви е мил животът!

Стрелец

От сън селфи няма

Въпросът, който не му дава мира, докато размишлява в тоалетната или под душа, е кой ИДИОТ е измислил в денонощието да има само 24 часа! Стрелците обожават да спят, но сънят никога не им стига. Кой би могъл да си легне рано, когато има толкова неща за правене? Дали ще е купон, книга, филм, интересен разговор - всичко е по-важно за Стрелеца от това да си легне в кревата. И как да не станеш рано, ако заради това ще изпуснеш поредното приключение? От сън селфи няма. Има дни, в които дори Стрелецът увесва нос и му се иска животът да не го принуждаваше така да остава без сън.

Козирог

Закусчица, кафенце, душче

Значи, Козирогът най-много обича да се събуди, да види, че е рано, да се обърне на другата страна и да заспи блажено. Подобни сутрини са най-пълноценната му част от деня. След като хубавичко се е наспал, вече може да помисли за закусчица, кафенце, душче... Даже кредит от някоя банка може да изтегли набързо - и всичкото това преди обяд. А иначе, ако ги питате, Козирозите обожават сутрешните часове. На теория ранното ставане им осигурява преднина пред поспаливците: докато онези се разсънят, Козирогът вече се е изкъпал, облякъл, върнал се е от йога и бръмчи по задачи.

Водолей

Обича зората, но рядко я вижда

Тринайсет процента от тичащите призори ахмаци са Водолеи. Водолеите обичат зората, сутрешната ведрина, тишината и спокойствието около изгрев-слънце. Жалко е, че толкова рядко им се случва да видят тези прекрасни неща. Ако все пак успеят да станат, не се цупят, като някои друга, а напротив - гледат да се насладят максимално. Събуждат се малко трудно, след три аларми, които са отложили за след 10 минути по два-три пъти всяка, докато се надигнат като сомнамбули час и половина след първото иззвъняване. Станалият рано Водолей е един по-щастлив и определено по-спокоен и ведър Водолей.

Риби

Тормозят го овце

Възможностите са основно две: или въобще няма да си лягат, или ги очаквайте да се надигнат към 1 следобед. Често ги измъчва безсъние, срещу което са тотално безсилни, понеже не могат да броят овце. Дори да се опитат, с това тяхно въображение, овцете скоро заприличват на овчи кентаври, преобразяват се в познати и колеги, или пък започват да прехвърчат бясно като пършинги над стобора. Тормозени от фантасмагориите, които се пръкват от неспокойния им ум, Рибите често посягат към помощни вещества, като алкохол и др., за да се приведат в безсъзнание до сутринта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп