Зоополиция разнищва убийство на котка

Снимка: Архив

40 животни са убити и осакатени в област Монтана за три години

Мъж е застрелял домашна котка заради съседски разправии в северозападния град Брусарци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Убийството на животното е станало в сряда вечерта в ж. п. градчето, недалеч от Лом.

Към 18 часа на 7 февруари Мирослав Д. /44 г./ от Брусарци чул изстрел в имота на съседа си Стефан Б. /69 г./ и излязъл навън. В двора на комшията мъжът видял простреляна на няколко места домашната си писана. Мирослав веднага подал сигнал в Районното управление на полицията в Лом и на мястото пристигнал екип униформени. Пазителите на реда открили ранената на три места със сачми котка, а при обиск в дома на Стефан Б. открили и конфискували законно притежавана пушка "Симсон" 12 калибър. Малко след стрелбата котката починала.

Стефан Б. е от София, но живее в Брусарци. Най-вероятно стрелбата по животинчето е станала заради съседски конфликти, коментираха местни жители.

По случая е образувано досъдебно производство. В региона вече е сформирана „Зоополиция”, която разполага и с високопроходима „Лада Нива”, казаха от дирекцията на МВР. За последните 3 години - от 2015 до 2017 г. в област Монтана са регистрирани26 случая, в които са убити или осакатени 40 животни – кучета, коне, крави, биволи и зайци. Трима от извършителите са разкрити. За жестокост към гръбначни животни законът предвижда до 3 години затвор и глоби от 1000 до 5000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право