Зоран Заев: Вчерашните действия бяха добре планиран опит за умишлено убийство

Това вчера беше добре планиран опит за умишлено убийство, заяви лидерът на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев на пресконференция по повод събитията в Скопие от четвъртък вечерта.

Според Заев вчерашните действия, включително влизането на гневната тълпа в Събранието и нейните действия са били координирани с определени парламентарни групи.

Той посочи като отговорни за насилието срещу законни избраните народни представители и журналистите лидера на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, президента Георги Иванов, Трайко Веляноски, директора на Бюрото за обществена безопасност към МВР Митко Чавков и други техни колеги, които не искат да се разделят с властта.

Зоран Заев призова за незабавната оставка на Митко Чавков и подчерта още веднъж, че няма намерение да участва в лидерската среща с президента Георги Иванов, защото според него, той е част от проблема и няма как да бъде част от решението.

На въпрос дали знае кои са лицата, които вчера биеха журналисти и депутати, Заев каза, че тяхната самоличност ще бъде изяснена в хода на разследването.

„Аз лично знам кои са тези, които с жар и кръв в очите опитаха да отнемат човешки живот. Част от тях са полицаи, а други са бандити. Никой няма да остане трайно скрит“, каза още Зоран Заев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа