Зоран Заев: Македония ще бъде в НАТО, очакваме жестока реакция от Русия

Република Македония няма алтернатива на членството си в ЕС и НАТО. Ние очакваме жестока реакция от страна на Русия, когато страната ни бъде приета в Северноатлантическия пакт и сме готови за това. Това каза македонският премиер Зоран Заев пред черногорското радио "Антена М“.

Според Заев реакцията на Москва след приемането на Република Македония в НАТО ще бъде същата като тази след присъединяването на Черна гора, предаде БГНЕС. "Отново повтарям, че искаме подобряване на отношенията с Русия. Искаме да продаваме на руския пазар повече домати, зеле и други земеделски продукти... но нашият избор е ЕС и НАТО и той няма алтернатива“, заяви македонският премиер и добави, че властите в Скопие са подготвени за постигането на тази цел, защото това е единствената опция.

"Знам, че имаше опити за ликвидиране и много добре е, че се реагира навреме. Някои наблюдатели казват - сега ти си наред. Ако нещо трябва да стане, нека да стане. Приех да съм премиер. Моята страна има нужда от лидер. Готов съм да взимам решения, които се очакват от нашите граждани, на всяка цена. Нека става каквото трябва да става", подчертава Заев и изразява убеждението си, че Македония ще бъде 30-ят член на НАТО.

По време на парламентарните избори от октомври миналата година в Черна гора имаше опит за физическо ликвидиране на Мило Джуканович и опит за преврат. В покушението са участвали руски и сръбски граждани. Част от обвиняемите успяха да напуснат страната, а други са изправени пред съда в Подгорица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия