Зоран Заев: Решението за името ще бъде приемливо за всички етнически общности

Убеден съм, че евентуалното решение за името ще бъде приемливо за всички етнически общности. Не всички са консултирани сто на сто, но ако се намери решение, то ще бъде приемливо за всички етнически общности, заяви премиерът на Македония Зоран Заев, отговаряйки на депутатски въпроси, предаде агенция МИА.

Искаме членство в ЕС и НАТО, но не на всяка цена, подчерта Заев. Много важни са всички подробности в преговорния процес, без при това да се преминат червените линии, да успеем в нашите две стратегически цели - да получим покана за НАТО и дата за преговори с ЕС.

С решение за името това ще бъде много по-сигурно, каза той.

Премиерът посочи, че Демократичният съюз за интеграция е напълно информиран за хода на разговорите, а и в Социалдемократическия съюз има много албанци, които също така участват в създаването на политиките, тъй като са част от депутатския състав.

„Обръщам внимание на всички етнически общности, и аз, и министър Никола Димитров, за евентуалния договор, който би бил постигнат с Гърция, да бъде приемлив за всички етнически общности. Споделяме едно отечество, всички сме родени тука и тук живеем“, посочи Заев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа