Ибрахимович вкара гол №25 000 във Висшата лига

„Манчестър Юнайтед“ сложи край на серията си от 4 поредни мача без победа в първенството. „Червените дяволи“ победиха като гости „Суонзи“ с 3:1, а мачът ще се запомни, както с историческите голове на Златан Ибрахимович, така и с трите асистенции на Уейн Руни.

Мениджърът Жозе Моуриньо, който изгледа двубоя от трибуните заради наказание, имаше повод за радост още в 15-ата минута, когато Пол Погба порази мрежата на „лебедите“ с изстрел от въздуха извън наказателното поле. „Юнайтед“ продължи да атакува, а след като подаде за първия гол, завърналият се сред титулярите Руни асистира на Златан Ибрахимович за второто попадение в двубоя. Шведът стреля от границата на наказателното поле, а голът е исторически във Висшата лига, тъй като бе отбелязан под номер 25 000. Десет минути по-късно Ибрахимович вкара за втори път, а голът бе №400 в кариерата на нападателя на клубно ниво.

След почивката Майк ван дер Хоорн оформи крайното 3:1 за „Юнайтед“.

А Висшата лига вече има нов лидер и той се казва „Ливърпул“, който се възползва от равенствата на „Манчестър Сити“ и „Арсенал“. Играчите на Юрген Клоп разгромиха с 6:1 „Уотфорд“ на „Анфийлд“. Садио Мане вкара два гола за успеха, а по един добавиха Филипе Коутиньо, Емре Джан, Роберто Фирмино и Жоржиньо Вайналдум. Резултатът можеше да бъде и по-голям, но резервата Даниел Стъридж удари две греди.

В класирането вече води „Ливърпул“ с 26 точки, „Челси“ е втори с 25, а третото място делят „Сити“ и „Арсенал“ с по 24. „Манчестър Юнайтед“ е шести с 18.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят