Ибрахимович пред пенсиониране

Manchester United's Swedish striker Zlatan Ibrahimovic gets treatment after injuring his knee during the UEFA Europa League quarter-final second leg football match between Manchester United and Anderlecht at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 20, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF

Златан Ибрахимович може да е изиграл последния си мач. Това твърди британското издание „Експрес“. Причината е тежката контузия, която нападателят на „Манчестър Юнайтед“ получи в четвъртфиналната среща реванш в Лига Европа с „Андерлехт“. Шведът има сериозни увреждания на връзките на дясното коляно и най-вероятно ще е извън игра до януари 2018-а. На Ибрахимович предстоеше подновяване на договора с „Юнайтед“, тъй като настоящият изтича това лято. По всичко личи, че „червените дяволи“ няма да преподпишат със Златан, защото няма да го ползват в следващите 9 месеца.

„Това е дълъг период на отсъствие от терените за 35-годишния нападател и няма да е изненада, ако той се пенсионира“, пише „Експрес“.

Английското издание допълва, че в „Юнайтед“ вече обсъждат вариантите за заместник на Ибрахимович. Ромелу Лукаку от „Евертън“ е трансферната цел №1 на клуба. За нов нападател „Юнайтед“ ще задели 100 млн. евро. Антоан Гризман от „Атлетико“ (Мадрид) също продължава да бъде опция за атаката на „червените дяволи“.

А Златан няма да е единственият играч от „Олд Трафорд“, който ще отсъства дълго време. Защитникът Маркос Рохо повече няма да играе този сезон. Бранителят също се контузи срещу „Андерлехт“. Рохо е скъсал връзка на коляното и ще бъде опериран. Почти сигурно аржентинецът ще бъде възстановен чак през септември.

Уейн Руни обаче е пред завръщане. Легендата на „Юнайтед“ изпадна в немилост в последните седмици, но след травмата на Ибрахимович Жозе Моуриньо няма избор и ще го върне в състава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят