Ивайло Иванов: Прокуратурата ще преценява дали да повдигне обвинения и на двамата полицаи, помагали за престъпленията в "Орландовци"

Снимка: Архив

Ще се решава и какви дисциплинарни наказания да им бъдат поставени, заяви главният секретар на МВР

Прокуратурата ще преценява дали да повдигне обвинения и на двамата полицаи , които са осъществявали „чадър” за престъпленията на задържаните в столичния квартал „Орландовци” . Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред журналисти в Пловдив.

„Ще бъде преценявано и какви дисциплинарни наказания да им бъдат поставени”, каза той. „На този етап е доказано, че двамата служители на МВР са се грижили, когато се извършват престъпленията, да няма полицейско присъствие”, заяви главният секретар на МВР.

Все още се провеждат процесуално-следствени действия, ще бъде направена оценка на събраните доказателства и ще се преценява на кои от задържаните при акцията 15 лица да бъдат повдигнати обвинения.

„Ако получим още данни и нови доказателства за още полицаи, които са съпричастни, то всеки, който е нарушавал правилата ще си понесе и съответните отговорности”, посочи Ивайло Иванов и обясни, че данните за двамата полицаи са постъпили на по-късен етап, докато престъпната група се наблюдава от средата на миналата година.

Предстои също така и анализ на събраните веществени доказателства, както и на откритото оръжие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право