Ивайло Калфин: Държавата не е на Борисов, а на българите!

„Борисов вчера заплашвал, че ако го ядосат, ще спре парите за учители. Може ли един демократично избран премиер да говори по този начин?! Той не дава заплатите на учителите от джоба си, че да има правото да заплашва, че ще ги спре. Държавата и нейният бюджет не са нито на Борисов, нито на някой друг. Държавата е на българите и ние, българите, трябва да си припомним, че от нас зависи кой и как ще ни управлява“, коментира на среща с хората в гр. Съединение кандидатът за президент на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин, цитиран от пресцентъра на партията.

unnamed-5

„Управлението на държавата трябва да се гради върху устойчиви национални каузи. Качественото образование е една такава кауза. Не приемам усилията, които се полагат в тази посока, да бъдат поставяни на риск в резултат на настроения и емоции. Имаме нужда от устойчивост по ключовите за хората теми и точно президентът може да даде тази устойчивост като защитава интересите на хората, независимо от това кой е министър-председател. Точно затова е важно кой ще бъде президент в тази сложна политическа ситуация – дали ще е някой, който е удобен на най-голямата партия или ще е някой, който има опит и смелост да защитава интересите на хората“, подчерта Ивайло Калфин.

Калфин припомни на присъстващите значението на вота „не одобрявам никого“ и подчерта, че отбелязвайки това квадратче, гласът им ще бъде начислен автоматично за кандидата с най-голям резултат. „По-добре е да гласувате за този, който се доближава в най-голяма степен до представата ви за президента, отколкото да отбележите, че никой не харесвате и гласът ви да бъде добавен автоматично към кандидата с най-голям резултат“, разясни той.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика