Ивайло Калфин: Отношенията ни с Русия са много важни

„Отношенията между България и Русия са много важни. Русофилството е дълбоко вкоренено в нашата история и култура и то е една стабилна основа за изграждане на активни и ефективни отношения между двете държави, без това да значи, че трябва да забравим за националния си интерес“. Това подчерта кандидатът за президент, издигнат от Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин на среща с Национално движение „Русофили“.

Той изрази позицията, че добрите отношения между България и Русия не трябва да бъдат противопоставяни на членството ни в НАТО.

„Убеден съм, че отношенията между двете държави днес трябва да бъдат изградени върху един добре осъзнат национален интерес. Трябва да ни е ясно и че отношенията между България и Русия не пречат на пълноправното ни партньорство в НАТО. Напротив. Добрите ни контакти със стратегически важни държави биха били предимство за България като член на НАТО. Виждаме, че всички влиятелни държави се стремят да имат добри отношения с Русия, а ние правим всичко възможно да занемарим традиционно добрите си отношения с тази държава. Резултатът е, че ние само губим от това. Потвърждение е и последната среща между президентите на Русия и Турция и споразуменията между тях“, категоричен бе Калфин.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия