Ивайло Калфин: Тракийската кауза трябва да бъде национална

Залата на хотел Аква в Бургас се оказа тясна да побере всички симпатизанти, очакващи срещата с кандидат-президента от АБВ Ивайло Калфин.

„За мен е много важно и полезно изборът ни да бъде осмислен и разумен. Изискванията ни към политиците трябва да бъдат много високи. Искам да благодаря на седемте партии, които подкрепиха моята кандидатура – това са партии, които действително са загрижени какво става в България” – с тези думи Калфин се обърна към своите симпатизанти в Бургас.

„Тракийската кауза трябва за бъде национална кауза. Като секретар на президента Първанов внесох и получих решение на МС и започнахме системно да поставяме въпроса при всяка среща с турски партньори. Като евродепутат внесох резолюция. Не можем да бутаме настрана сериозните теми, защото не харесвали на съседите. България трябва да отстоява позициите си”, заяви Калфин.

"Като евродепутат внесох резолюция. Не можем да бутаме настрана сериозните теми, защото не харесвали на съседите. България трябва да отстоява позициите си”, заяви Калфин.

Той коментира, че 80 000 души сезонно годишно отиват в Гърция. Затова държавата и туристическия бизнес трябва да направят така, че да ги задържим. Това означава по-високи заплати и след края на сезона държавата да се намеси с допълнителни обучения. Така, че тези хора да имат по-дългосрочни доходи и да могат да останат тука. Това е пътя ние да търсим кадри в туризма. Перспективата да внасяме украинци и молдовци не е най-добрата”, каза още Ивайло Калфин.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика