Ивайло Московски се срещна с генералния директор на UNIFE

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски се срещна с генералния директор на Асоциацията на европейската железопътна транспортна индустрия (UNIFE) Филип Ситроен. Повод за разговорите е срещата на високо равнище по въпросите на железопътния транспорт, която ще се проведе утре в София, съобщиха от МТ.

Министър Ивайло Московски отбеляза, че за нас е голяма чест да председателстваме за първи път Съвета на Европейския съюз, но въпреки трудностите се справяме успешно. Той допълни, че едно от предизвикателствата за българското председателство е интеграцията на Западните Балкани и завършването на основните транспортни коридори от TEN-T, за което ни е необходима голяма подкрепа от страна на Брюксел.

Министър Ивайло Московски запозна Филип Ситроен с развитието на проектите в железопътния сектор и необходимостта от инвестиции за завършване на всички направления, които минават през страната ни.

Генералният директор на UNIFE изрази благодарност към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и лично към министър Московски за организацията на предстоящата среща на високо равнище по въпросите на железопътния транспорт.

Той изрази увереност, че усилията на страната ни за постигането на транспортна свързаност на Западните Балкани с ЕС, ще бъдат подкрепени от всички участници на срещата утре. „Асоциацията на европейската железопътна транспортна индустрия ще настоява пред Европейската комисия за запазване на обема на европейските средства за финансиране на проекти в сектора и след 2020 г.“, допълни още Ситроен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България