Иванков се завърна в „Левски“

Димитър Иванков, легендарният бивш страж и капитан на „Левски“, се завърна отново в клуба. 13 години, след като юношата на „сините“ бе продаден на турския „Бурсаспор“, той отново ще работи на стадион „Георги Аспарухов“, но вече като треньор. Иванков ще отговаря за подготовката на стражите на „сините“ от първия тим, съобщава „Спортал“. 43-годишният специалист ще направи първа тренировка с отбора на 8-и януари, когато стартира и подготовката на „сините“. Неговият договор е до лятото на 2020 година. Иванков има три шампионски титли на България с „Левски“, а през годините е печелил на пет пъти Купата на България с общо 275 мача и 24 попадения.

Той получи предложение за работа лично от президента на клуба Спас Русев още преди месец, търсещ разрешение на кризата с вратарския пост. През есента Божидар Митрев и Мартин Полачек направиха серия от грешки, коствали на отбора редица точки във важни мачове. Техен треньор до този момент пък бе Валентин Захариев. А от края на ноември в тима се завърна и Николай Михайлов, който също натрупа солиден стаж в чужбина.

„Млад съм и имам голямо желание за работа, като нямам търпение да стартира подготовката – коментира Иванков пред „Спортал“. - Вратарите в отбора имат качества, но трябва да се работи с тях и психически, но като цяло съм оптимист. Най-важното е „Левски“ да върви нагоре, защото е голям клуб и не му приляга толкова години да се лута без трофей.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ