Иванчева остави без ток обект в „Младост“

Кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева е проявила самоуправство и на база на заповедта си за спиране на строеж на инвеститорката Изабела Сярова е поискала от ЧЕЗ да бъде спрян токът там. Това съобщи самата Сярова, която една седмица е в гладна стачка заради действията на Иванчева. Свален е електромерът на обекта, намиращ се срещу бл. 64 в “Младост 1”. Охраната си тръгнала заради студа, а там има материали за 30 000 лв. Сярова заяви, че продължава да стачкува и ще оспори в съда законността на заповедта на Иванчева за спиране на строителството в обекта й, ако кметицата не я отмени. Инвеститорката все още не е получила заповедта, за съществуването на която Иванчева съобщи във фейсбук.

В сряда комисията по градоустройство в СОС препоръча на кметицата да преразгледа заповедта си за спиране на строителството на обекта, след което тя спря тока там.

Вчера Сярова е подала жалби до административния съд и до прокуратурата, както и жалба до столичния кмет Йорданка Фандъкова, с която тя е помолена да влезе в правомощията си относно строителството в „Младост“, които делегира на Иванчева на 26 януари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България