Иван Вазов и Райна княгиня посрещат бургазлии на 3-ти март

100 деца ще свирят за първи път Ботевия марш

Актьори от бургаския драматичен театър „Адриана Будевска“ ще се въплътят в образите на исторически личности навръх националния празник на страната – 3-ти март. Актьорите Невена Николова, Никола Парашкевов, Николай Стоименов, Валери Еличов, Златко Ангелов, Иван Григоров и Пламен Каров ще влязат в образите на писателя Иван Вазов, на поета и революционер Христо Ботев, на Апостола на свободата – Васил Левски, на Райна княгиня, революционерите - Георги Бенковски и Захари Стоянов и руския офицер Павел Калитин. Те ще посрещат бургазлии от 11.30 часа на площад „Св. св. Кирил и Методий“ пред едноименния храм.

В 12:30 часа тържествен камбанен звън от всички православни храмове ще възвести Деня на свободата.

Кулминацията на празничните събития ще постави сборен фанфарен и духов оркестър от близо 100 деца от бургаски училища, под диригентството на Анастас Камиларов, който ще изпълни заедно за първи път в Бургас "Ботев марш" и Химна на Република България, а първият кмет на града Нико Попов ще обяви изгрева на Свободата.

След празничния молебен, отслужен от бургаското православно духовенство, над 10 танцови ансамбъла ще поведат хорото. На сцената ще се качи и големият Иво Папазов с оркестър "Тракия", който ще зарадва бургазлии с виртуозните си изпълнения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България