Иван Портних: Варна привлича все повече компании от сферата на дигиталните технологии

Варна привлича все повече компании от сферата на иновациите, дигиталните технологии, финансите. Днес живеем във времето на стартъпите. Това ново поколение предприемачи винаги ме впечатлява с уменията си да оптимизира и да създава иновации, които променят света. Затова очаквам много нови бизнес идеи да тръгнат оттук, от тази зала. Това заяви досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ за нов управленски мандат Иван Портних на откриването на Innowave Summit 2019.

Събитието, което се провежда във Варна, събира световни имена в сферата на иновациите, маркетинга и технологиите. В него ще се включат топлектори от световни брандове като Google, Apple, Facebook, Amazon, eBay, Trip Advisor, Booking, CNN, Alibaba.com и др. Именно подкрепата за младежки стартъпи и компании от сферата на дигиталните технологии заема водещо място в програмата на Иван Портних за развитие на морската столица.

Във видеообръщение към участниците еврокомисарят, отговарящ за иновациите и младежта, Мария Габриел изтъкна, че едно от най-важните високотехнологични събития в Югоизточна Европа - Innowave Summit 2019, дава увереност на младите хора, че бъдещето е в техните ръце.

„Конференцията е повече от иновационно събитие – тя свързва иновациите, младежките предприемачи и образованието. Събитието е израз и на това, че Варна има огромен потенциал да продължи да се развива като дигитален и информационен център в България”, каза Габриел и допълни, че сега е най-доброто време за иновации.

„Днес на Innowave са едни от най-добрите експерти в света в тази област. От тях може да се научи много. Ако изграждате компания или вече управлявате съществуваща, бъдете цифрови в глобална икономика. Възползвайте се от технологиите на изкуствения интелект и блокчейн и станете стартъп шампиони. Европа е отворена за иноваторите, за предприемачите, за смелите идеи”, добави Мария Габриел. Тя пожела Innowave Summit 2019 да бъде инкубатор за новите цифрови шампиони, с които Варна и България да се гордеят. Събитието се провежда днес и утре в Двореца на културата и спорта във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика