Иван Слънцето се оплаква от проблеми с очите

Иван Митов, по прякор Слънцето, имал проблеми с очите, но не с несебърския бос Митьо Очите. Това стана ясно в специализирания апелативен съд.

Адвокатът на Слънцето бе категоричен, че клиентът му се тревожи да не би изкуствените светлини в следствения арест да навредят на зрението му.

Обвиненият като наркобос и задържаните като негови дилъри в Слънчев бряг обжалваха решението на спецсъда да ги остави зад решетките. Апелативните съдии обаче потвърдиха решението и ги върнаха по килиите.

Слънцето бе задържан с аверите му Стойко Стоев, Марио Говедаров, Божидар Станилов, Петър Димитров, Димитър Толев и Методи Зайков. Защитниците на всички се опитваха да докажат, че в обвиненията срещу бандата липсва конкретика, а повечето разпитани като свидетели били наркомани и за тях било изгодно да поддържат тезата на спецпрокуратурата.

Самопризнанията на един от групата - Петър Димитров, не били достатъчно доказателство, твърдяха адвокатите. Всичките им аргументи бяха отхвърлени.

Бандата на Слънцето, който е осъждан за дрога и през 2009 г., бе задържана на 19 август. Босът и повечето пласьори от нея са софиянци. През лятото продавали на туристи по морето, през зимата - по планинските курорти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право