Иван Тотев: Очаквам между 8 и 10 номинации за кмет на Пловдив

Иван Тотев

Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че очаква между 8 и 10 номинации за кмет на общината, сред които Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще определи кой ще е кандидатът за поста.

Според него това ще стане ясно след като приключат всичките номинационни събрания и не по-рано от средата на август. Кметът припомни, че вече си е направил самоотвод и няма да участва в събранията и номинациите, предаде БНР.

„Пловдив следва указанията и събранията са отворени максимално за гражданите, които също могат да номинират. По-прозрачен избор за участие в местното самоуправление в България не е правен никога", категоричен е Тотев.

По думите му предизборната ситуация в Пловдив ще бъде динамична и интересна, особено след номинацията на Славчо Атанасов от ВМРО. Тотев припомни думите на бившия кмет, че ще участва в изборите само, ако отново двамата са в надпреварата и заяви, че сега Атанасов е излъгал избирателите си.

Тотев категорично отказа коментар за двете ясни до момента номинации - на районния кмет Георги Стаменов и на областния управител Здравко Димитров, издигнати снощи съответно на събранията в „Централен“ и „Северен“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика