Ивелина Василева и Лиляна Павлова видяха на място как се работи по саниране на блокове

ГЕРБ е гарант, че програмата ще продължи и ще разшири обхвата си

„Безвъзмездното саниране на многофамилни сгради е част от програмата на ГЕРБ и едно следващо правителство на нашата партия ще бъде гарант, че това ще се случи”. Това заявиха днес водачите на листи за народни представители за Бургас и Варна Ивелина Василева и Лиляна Павлова при срещата им с над 70 души от бл. 44 в бургаския к-с „Славейков”. Жителите са обединени в сдружение и очакват програмата да продължи, за да бъде саниран и техният блок.

Заедно с кандидатите за народни представители от ГЕРБ Димитър Бойчев, Диана Йорданова, Жечо Станков и кмета на община Бургас Димитър Николов видяха на място как са довършени 17-ти и 19-ти блок и как в момента се работи по блокове 33 и 34 в к-с „Славейков”.

Жителите от вече довършените сгради са доволни и благодариха за възможността да бъдат част от тази програма. На четири входа има поставени и соларни панели, чрез които сметките за топла вода са намалели със 70 процента.

„В Бургас вече има 12 санирани сгради, по 58 в момента се работи, а 117 чакат с подписани договори. Чухме от хората, че сметките им за отопление са намалели от 40 до 50 процента, в зависимост от това как се отопляват. Съвсем естествено е и останалите граждани да искат програмата да продължи – по този начин се удължава и живота на блоковете”, каза Ивелина Василева.

По-късно кандидатите са народни представители се срещнаха с представители на Камарата на строителите в Бургас.

„Поредно потвърждение, че хората подкрепят програмата, ефектът не е само визуален, но се пести и от сметките за отопление. Опонентите ни вляво спекулираха, че само големи фирми работят. Напротив, работа има не само за малките и средни фирми, но и за подизпълнители, доставчици. Програмата трябва да продължи и да се разшири нейният обхват”, коментира Лиляна Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони