Ивет: Загрях, сега световното започва

Ивет Лалова е доволна от участието си в бягането на 100 метра на световното първенство по лека атлетика в Лондон. Най-бързата българка остана седма в полуфинала си с 11,25 секунди – най-добрия си резултат за сезона. Това й отреди 19-о място в крайното класиране в дисциплината, която обаче не е приоритет за Ивет.

„Това беше загрявката, готова съм световното първенство да започне – обяви Лалова, която утре стартира в сериите на 200 метра. – Всичко е наред, здрава съм. В един момент се притесних да не стане някоя беля, защото всеки старт си е риск. Заредих двигателя, готвя се за финал на 200 м. Накрая всичко е въпрос на късмет – в каква серия ще се паднеш, какъв полуфинал ще уцелиш.“

Шампионка в късия спринт стана Тори Боуи, която също завърши с личен резултат за сезона – 10,85 сек. Американката измъкна титлата, като се наведе умело докато пресичаше финала, което й осигури 1 стотна предимство пред Мари-Жозе Та Лу (Кот д’Ивоар). Африканката направи феноменален старт и водеше до финала, но остана много изненадана като видя на таблото, че не е първа. Бронзът остана за холандката Дафне Схиперс (10,96 сек), а състезанието донесе нов провал за Ямайка – олимпийската шампионка Илейн Томпсън остана едва 5-а с 10,98 сек.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт