Ивет Лалова заложи на стратегията

Bulgaria's Ivet Lalova-Collio competes in the Women's 100m Round 1 during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 12, 2016. / AFP PHOTO / OLIVIER MORIN

Ивет Лалова започна стратегическа игра на олимпиадата в Рио. Най-бързата ни атлетка отказа да участва на полуфинала на спринта 100 м, за да е в най-добра форма за коронната си дисциплина - 200 метра.

За да не бъде дисквалифицирана, Лалова трябваше да обяви контузия, която е факт. Леко разтежение мъчи Ивет в олимпийското село. А другият факт е, че достигане до финала на 100 м е почти невъзможна мисия в жестоката конкуренция. Лалова получи медицинско от поликлиниката на олимпийското село - задължително условие от организаторите.

"Непосредствено преди игрите лекувах лека контузия - каза Ивет. - Не е сериозна. Това е част от ежедневието на спортистите. След първия спринт на 100 м бих подложила мускула на голям риск. В името на доброто ми представяне на любимата дисциплина 200 м с главния медицински делегат на международната федерация (ИААФ) на олимпийския стадион и моят екип взехме решение да не стартирам на полуфинала. Благодаря за подкрепата, ще бъда готова на 100 процента за стартовете в понеделник."

В същото време Мо Фара стана първият британски атлет с три златни медала от олимпиада. На 10 000 м той защити първото си място от игрите в Лондон преди четири години. Освен това 33-годишният Фара има и злато на 5000 метра.

Ямайка пък официално е най-бързата нация в света. След непобедимия Юсейн Болт сънародничката му Илейн Томпсън спечели спринта на 100 м с време 10,71 секунди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт