Ивет Лалова ще води „Спортист на годината“

Ивет Лалова за трети път ще бъде водещ на „Спортист на годината“. Този път най-бързата бяла жена оформя изцяло спортен дует на сцената с бившия капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов. Тя е и сред десетте най-добри в класацията и също ще получи награда.

В 59-ото издание на анкетата гласуваха 154 спортни журналисти от 51 печатни и електронни медии. Освен Лалова в топ 10 попаднаха още Александър Везенков (баскетбол), Боян Петров (алпинизъм), Григор Димитров (тенис на корт), Елица Янкова (борба), Кубрат Пулев (бокс), Мирела Демирева (лека атлетика), Радослав Янков (сноуборд), Станимира Петрова (бокс) и Цветана Пиронкова (тенис на корт). Единствените трима, които бяха в десетката и миналата година, са Лалова, Петров и Димитров.

Церемонията, организирана от „Нове Холдинг“, е на 20 декември в НДК. На нея ще бъдат наградени най-добрите спортист, треньор и спортист с увреждания за 2016-а. Ще бъде обявен и победителят в 33-тата анкета на „Труд“ за най-добър треньор. Вече са ясни първите петима - Георги Атанасов (сноуборд),

Георги Дерменджиев (футбол), Ина Ананиева (художествена гимнастика), Маркус Якобус ван Лювен (лека атлетика) и Петър Касабов (борба).

„Отбор на годината“ ще бъде избран измежду националния ансамбъл по художествена гимнастика, мъжкия национален отбор по волейбол, националния отбор по хандбал (жени) и „Лудогорец“. Най-добрите спортисти с увреждания са състезателят по тенис на маса Денислав Коджабашев и лекоатлетът Ружди Ружди. Букмейкърът „Еврофутбол“ ще награди най-добрите си спортни таланти за годината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт