Ивет прелетя на 100 метра под дъжда

Ивет Лалова прелетя в сериите на 100 метра, и то под дъжда, който заваля непосредствено преди нейното бягане на световното в Лондон. Все пак лекоатлетката успя да се справи с конкуренцията и даде трето време – 11,31 сек, с което се класира за днешните полуфинали.

Малко ме беше страх от дъжда, защото аз съм лека спринтьорка и подобни метеорологични условия ми влияят много – заяви Лалова. - Имах късмета, наистина почувствах бягането много добре. Но, не забравяйте, че за мен 100 метра е загрявка. Реших да бягам на късия спринт, за да ми даде повече скорост за 200 метра.“

Най-бърза бе Тори Боуи (11,05), а второ време даде нигерийката Блесинг Окагбаре (11,22). За финала тази вечер от 23,50 ч се класират само първите две от трите серии, както и две с най-добри времена.

Спортист №1 на България за 2015-а Габриела Петрова обаче бе далеч от най-добрата си форма. Тя остана извън финала в тройния скок, като не успя да покрие норматива от 14,20 м. В най-добрия си опит от квалификациите тя фиксира 13,90 м и завърши 17-та.

Всичко беше наред, добре се чувствах, но явно нещо с бягането кучаше – призна тя. - Липсваше достатъчно скорост. Остава само ядът и разочарованието. Но тепърва и аз ще си обяснявам случилото се.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт