Ивица Дачич: Никой не защитава сръбските интереси така, както Русия

Снимка: Архив

Нито една друга страна не защитава интересите на Белград така, както Русия, особено по косовския проблем, заяви министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич в хода на визитата на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова в страната, предаде РИА Новости.

Захарова е в Белград по покана на Дачич, отбелязва руската агенция. В програмата на визитата й в петък влиза среща при закрити врата със сръбския външен министър, както и с министъра по иновациите на страната Ненад Попович.

„Твърдо се обявяваме за по-нататъшното развитие на политическите отношения с Русия на основата на стратегическо партньорство. Ние исторически и традиционно сме два близки братски или сестрински народа и нашите две държави винаги са имали изключително приятелски отношения и само приятелски отношения“, заяви Дачич, цитиран от РИА Новости.

„Във връзка с това искам да изразя голяма благодарност за подкрепата, която Русия оказва на Сърбия, когато става дума за нашата териториална цялост и суверенитет... Нито една страна не защитава сръбските интереси така, както Русия“, отбеляза още министърът и добави, че Белград няма да вземе „нито едно решение така, че стратегическите ни партньори да не са известени“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия