Ивон Страховски: Аз съм традицио­налистка

Най-доброто от Австралия и Полша

Не обичам да се глезя

Мъж без косми не е мъж

Танците изградиха тялото ми

Бях дете, влюбено в природата и откритите пространства. А Австралийската провинция е неповторима

Всички момичета бяха влюбени в Брад Пит, а аз в Том Ханкс. Това определено ме отличаваше от останалите

Страхотната Ивон Страховски е австралийска атракция с полски произход. Тя е красиво европейско бижу, което блести в някои от най-значимите и гледани американски сериали в последните години. Страховски качва нивото на естетиката в “Чък”, “Дневниците на прислужницата”, “Декстър”, “24” и други. Участва и във филми като “Хищникът” и “Елитни убийци”.

Тя израства в Сидни и после се мести в Лос Анджелис, за да преследва кариера в киното и телевизията. Родителите й са полски емигранти. Страховски говори полски и английски език. Завършва Университета в Западен Сидни. След дипломирането си участва в 3 австралийски телевизионни продукции, които отварят вратите на световния шоубизнес пред нея. Тя на няколко пъти е била провъзгласявана за най-секси телевизионна актриса.

- Ивон, Вие сте една от най-търсените актриси и заради професионалните си ангажименти се преместихте в Лос Анджелис. Липсва ли Ви Австралия?

- О, да! Страшно много. Природата и извънградските райнои са сред нещата, които много ми липсват. Австралийската провинция определено е нещо специално и няма равна по красота и грандиозност. Но за щастие аз имам възможност да се връщам редовно в Австралия. Обожавам специфичната култура на Мелбърн. Не бих се определила като една от онези космополитни фигури, които се чувстват без корен. По-скоро съм традиционалистка.

- Лесно ли се адаптирахте към живота в Лос Анджелис?

- Харесва ми да живея в Лос Анджелис, а и работата е тук. Разбира се, снимането на филми и сериали изисква постоянно пътуване, но всичко е базирано от Ел Ей и тръгва от този град. От една страна да живееш в Лос Анджелис е прекрасна възможност да опознаеш света. Но не винаги съм се чувствала в свои води. Помня как преди време някакъв мъж с лъскава кола и бижута се приближи до мен на “Сънсет Булевард” и ми предложи да скоча в колата му и да отида с него на парти в Малибу. Единствената ми реакция беше да попитам: “Кой си ти, не те познавам и не ме интересува колко ти е хубава колата!”

- Какво дете бяхте?

- Ученолюбиво. Много харесвах да ходя на уроци, да си слагам униформата и да пиша домашни. Бях едно от онези деца, които учителите много харесват. И досега съм запазила своето любопитство към най-различни сфери. И в същото време бях дете, влюбено в природата и откритите пространства. Не бях особено женствена и не се интересувах от момичешки неща. Не обичам да се глезя.

- Как поддържате превъзходната си физическа форма?

- Танците изградиха тялото ми, те ми дадоха дисциплина. Танцувах интензивно от петгодишна възраст, докато навърших пълнолетие на 18. Това са години на здрави тренировки, които оформят мускулите, стойката и променят цялостното излъчване. Танците ми помогнаха страшно много и в кариерата ми на актриса, най-вече когато трябваше да се снимам и в екшън сцени. Бойната хореография наподобява танц и за мен беше много по-лесно да пресъздам екранен бой като разчитамч на опита си от танците.

Аз силно вярвам в ефекта на редовните физически упражнения и в яденето на много плодове и зеленчуци. Но не съм от тези фитнес маниачки, които не излизат от залата. Дори нямам фитнес карта. С това също не трябва да се прекалява. Или пък с крайните метросексуални очаквания към мъжете, които вече се поддържат повече от жените. Мъж без косми не е мъж. Така го виждам аз.

- Какви образи обичате да играете?

- Харесвам ролите на жени, които се водят от своите принципи, държат на достойнството си, но не игнорират проблемите и предизвикателствата. Много ми допада, когато попадна на сценарий, в който мога да открия себе си или част от себе си, да прочета за персонаж, с който мога да се идентифицирам. Емпатията е ключова за киното и телевизията.

- Какво според Вас превърна сериала “24” в такова телевизионно явление?

- Усещането за постоянно напрежение, невероятната драматургия, актьорите, диалога... Пълният развлекателен пакет, който сериалът предложи на зрителите. Също така, много хора забравят, че “24” съдържаше и много качествени комедийни елементи, а това винаги помага. Снимките на епизодите бяха истинско приключение. Да правиш “24” е като да гледаш “24”.

- Какви филми обичате да гледате като фен и зрител?

- Много харесвам хорър филмите. Аз съм сред малкото жени, които могат да оценят качествения и странен филм на ужасите. Това ми е едно от любимите неща за правене. Отивам в киното и се усамотявам с хорър филм. Просто изключвам всичко останало и се оставям на филма, чакайки да бъда изплашена.

- Имате ли си холивудски любимци?

- Докато растях бях влюбена в Том Ханкс. Помня как другите момичета обожаваха Брад Пит и бяха облепили с неговия образ всичките стени в стаите си, тетрадките си и учебниците си, а аз бях направила същото, но с Том Ханкс, което определено ме отличаваше от тълпата. Всички бяха влюбени в Брад Пит, а аз в Том Ханкс.

- Кои са лошите страни на шоубизнеса?

- Нахлуването в личния живот несъмнено носи тежки негативи за всеки от шоубизнеса, който стане интересен за аморални търсачи на сензации и хакери. През годините видяхме и как новите дигитални технологии помагат за заличаването на частното пространство – компютърни магьосници разбиват пароли и защити и влизат при личните ви дании. Взимат ви снимките, съобщенията, финансовата информация. И тук жертвите вече далеч не са само публични личности. Интимният свят на всеки е поставен под въпрос.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл